Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüş ve ardından meydanda yapılan mitingle kutlandı.
Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Yeşilova Belediye Başkanı CHP'li Nuri Özbek ile sendika ve sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı 1 Mayıs yürüyüşü, Köprübaşı'ndan başladı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen kalabalık grup, zaman zaman 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' şeklinde slogan attı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Ercengiz, 1 Mayıs'ta birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Türkiye bizimdir bizim olacakTIR. Başka gidecek yerimiz yok, kimsenin farklı bir Türkiye oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Bugün burada keyifli bir bayram kutluyoruz. İnşallah bunların devamını getireceğiz. Herkesin bayramını kutluyorum" dedi.
Şarkı ve türkülerin söylendiği meydandaki kutlama halaylarla sona erdi.
Bu arada HDP grubunun kutlama alanına girişi sırasında Türkiye Kamu-Sen üyeleri 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı atınca kısa süreli bir gerginlik çıktı. HDP'li grup 'Ne mutlu insanım diyene' diye karşılık verdi.

MM(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)