BURDUR'da, 1955 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından açılan Şeker Fabrikası'na, 25 milyon 250 bin TL'lik yatırım yapıldı.
AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada Burdur Şeker Fabrikası'nın daha verimli çalışması için birçok yatırım yapıldığını dile getirdi. Özçelik, "Burdur ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan şeker fabrikamızın daha verimli çalışabilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi çerçevesinde, Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından birçok yatırımlar yapılmaktadır" dedi.
Milletvekili Özçelik, açıklamasında devamla şunları kaydetti:
"En son fabrika içerisinde yapılan çalışmalarda arıtma tesisi için 5 milyon 200 bin TL, su hazırlama tesisi için 1 milyon TL, su soğutma kulesi için 450 bin TL, meydan tesisi için 2 milyon 500 bin TL, türbin tesisi için 3 milyon 500 bin TL, doğalgaza dönüşümü için 2 milyon 600 bin TL olmak üzere toplam 15 milyon 250 bin TL yatırım yapıldı."
Bayram Özçelik, ayrıca haşlama tekneleri, difüzyon kabinleri ve pancar bıçakları için de 10 milyon TL olmak üzere toplam yatırım miktarının 25 milyon 250 bin TL'yi bulduğunu kaydetti. Özçelik, açıklamasında şeker fabrikasında emeği geçen herkese teşekkür etti.