Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR Gölü'nün kurtarılması için mücadele veren gönüllüler, gölün kurumasına dikkati çekmek için lavanta hasadı yaptı ve göle çiçek demetleri bıraktı.
Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca ve yabancı gönüllüler, daha önce göl çevresinde dikilen lavantaların hasadını yaptı, ardından bu lavantaları Karakent sahilinde suya bıraktı. Gölün çığlıklarına ses vermek için buraya geldiklerini anlatan Sarıca, "Burada gönüllülerimizle birlikte yapmış olduğumuz etkinliğin anlamı tamamen, gölün 'Artık ölüyorum' yasına bir destektir. Onun yanında olma isteğimizdir. Onun çığlıklarına cevap vermektir. Onun yanında olduğumuzu göstermektir" dedi.
LAVANTA PROJESİ
Burdur Gölü'nü kurtarmak için geliştirdikleri lavanta projesi hakkında da bilgi veren Öztürk Sarıca, "İnsanların ilerde susuz kalmaması amacıyla Burdur Gölü için geliştirdiğimiz lavanta projesine sonuna devam edeceğiz ki göl havzasına herkes lavanta diksin ve Burdur Gölü kurtulsun" diye konuştu. 240 dekarlık alana lavanta dikimi yaptıklarını açıklayan Öztürk Sarıca, sözlerini şöyle tamamladı:
"Zaman tükendi. Burdur Gölü çok hızlı bir şekilde yok olmaya gidiyor. Lavanta sulama gerektirmeyen, suya çok az ihtiyaç duyan bir bitki. Aynı zamanda maddi değeri olan bir bitki. Lavanta ile gölün ömrünü uzatabiliriz."

FOTOĞRAFLI