Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() SURİYE’de kaçırılan ve 27 gündür kendisinden haber alınamayan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için, meslektaşları çalıştığı gazete önünde eylem yaptı. Eylemde Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm yetkililer göreve çağrıldı.
Milliyet Gazetesi çalışanları ve meslektaşları, Bünyamin Aygün’ün özgürlüne kavuşması için, saat 12.30’da Çağlayan’daki Milliyet Gazetesi önünde toplandı. Aralarında Milliyet Gazetesi yazarları Doğan Heper, Meral Tamer ve Güngör Uras’ın da bulunduğu kalabalık, “Bünyamin Aygün serbest bırakılsın” şeklinde sloganlar attı. Ellerinde Aygün’ün fotoğraflarını taşıyan meslektaşları tepkilerini dile getirmek için fotoğraf makinelerini yere bıraktı. YETKİLİLER GÖREVE ÇAĞRILDI Foto Muhabirleri Derneğ adına ortak hazırlanan basın açıklamasını FMD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sezer okudu. Açıklamada, Aygün’ün özgürlüğüne kavuşması için yetkililer göreve çağrılırken, “Tek amacı haber yapmak, kamu oyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslar arası hukuka uymayacak şekilde kaçırılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıkla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır” denildi. MUHALEFET PARTİLERİ DE BU ÇABAYA ORTAK OLMALI
Açıklamada, Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazetecinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, “Bizler günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi haberi bekledik, hatta bir süredir sessizliğimizi koruduk. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün’ün sevdiklerine kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğüne kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz” denildi.
Arkadaşları ayrıca, Aygün için sosyal medyada sürdürdükleri çabalar için de #BünyaminAygünserbestbırakılsın ve #freebünyamin hashtaglarından destek istediler.