KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisi'nin bu yıl ilk kez kapılarının yaz aylarında da halka açılması kararı alınınca Kocaelililer bunaltıcı sıcaktan etkilenenler halk seanslarında haftanın her günü spor yapıyor, hem de serinliyor.
Olimpik Buz Sporları Tesisi'nin bu yıl ilk kez yaz sezonu boyunca açık olması ilgiyle karşılandı. Zaman zaman 40 dereceye ulaşan bunaltıcı sıcaklarda buz sporları tesisi halkın akınına uğruyor. Tesislere gelenler bir yandan spor yaparken, diğer yandan da sıcak yaz günlerinde serinleme imkanı buluyor. Olimpik Buz Sporları tesisinde hergün 10.00- 22.00 saatleri arasında 'Halk seansları' gerçekleştiriliyor. Halk seansının ücreti Çarşamba ve Cuma günleri 3.5 TL diğer günler ise 6 TL olarak belirlendi. Buz Sporları Tesisinden yararlanmak isteyen gruplara da ayrıca indirim uygulanıyor.
"MİLLİ TAKIMA GİREBİLİRLER"
Halka açık olan Olimpik Buz Sporları Tesisi'ne gelen gençler arasından seçim yaparak takım oluşturduklarını söyleyen Buz Hokeyi Milli Takım Sportif Direktörü ve Koceli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı Baş Antrenörü Tarık Göçmen konuşmasına söyle devam etti:
"Buz sporlarına meraklı gençler halk gününe geldiklerinde oluşturduğumuz uzman ekipler tarafından izleniyor. Aralarında buz sporlarına yatkın olanları seçip oluşturduğumuz takımlarda şans tanıyoruz. Seçilen sporcular kendilerini geliştirdikleri taktirde milli takıma kadar gidebilirler. Aynı zamanda da havaların sıcak olması nedeniyle vatandaşlarımız yaz aylarında tesise inanılmaz bir şekilde ilgi gösteriyorlar."
"SPOR YAPIYOR, HEM DE SERİNLİYORUZ"
Bunaltıcı sıcak havada rahatlamak amacıyla Buz Sporları Tesisi'ne arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini anlatan Ayşe Damla Yıldız, "Spor yapıyor, hem de serinliyoruz. Evimiz tesise çok yakın olduğu için bu imkanı kullanıyoruz. Aynı zamanda da arkadaşlarımızla burada eğleniyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI