YOL ULAŞIMA AÇILDI
Bulgaristan’da hurda ticareti yapan şirketlerin, hükümetin sektörde yaptığı mevzuat düzenlemeleri protesto etmek için kapattıkları Türkiye- Bulgaristan sınır kapısı yolu, kamyonların çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı. Bulgar polis ekiplerinin Türkiye’ye gitmek isteyenleri Hamzabeyli’nin karşısındaki Lesovo Sınır Kapısı’na yönlendirdi.
Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Sınır Kapısı Mülki Amiri Nedim Özırmak, Bulgar hurdacıların eylemi nedeniyle gelenlerin Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan kolayca giriş yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bulgaristan’da bir eylem yapılacaksa bu tabii ki tam gurbetçi sezonuna denk gelecek zamanlarda yapılıyor. Özellikle bu günler seçiliyor. Bakıyorsunuz Hamzabeyli’de herhangi bir sıkıntı yok, Pazarkule’de sıkıntı yok. Ama gelip Kapıkule yolunda Kapitan Andreevo eylem yapılıyor. Bulgar yetkililer Pazarkule’ye ve Hamzabeyli’ye yönlendirme yapıyorlar. Şimdi normalde Hamzabeyli ve İpsala üzerinden gelenler var. Bu 2 gümrük geçişlerinde hiçbir sıkıntı yok. Tabii ki yoğunluk oluyor, hangi yoğunluk oluyor Kapıkule’den mecburen oraya yönlendirildiğinden oluyor. Bu eylem Hamzabeyli’de yapsaydı bu sesi getiremezdi. Hurdacılar bilerek Türkiye’nin ve Bulgaristan’ın en popüler kapısı Türkiye’nin Avrupa’ya açılan ana kapısı olan Kapıkule’de yapıyorlar. Böyle olunca burada yapılan her eylem mutlaka çok ses getiriyor."
EYLEM ASKIYA ALINDI
Hurdacıların eylemlerinin ardından bölge milletvekilleri de sorunun çözümlenmesi için konuyu Bulgar parlamentosuna taşıyor. Yarın görüşülecek olan hurda metal mevzuatının 1 yıl süreyle ertelemesini isteyen sektör temsilcileri, eylemlerini meclisten çıkacak karar kadar askıya aldı.

FOTOĞRAFLI