Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - BULGARİSTAN Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk işçilerinin yaz tatili için Türkiye’ye gelişlerinde geçiş güzergahında ücretsiz 112 acil yardım hattı kurdu.
Hat aracılığı ile Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye gelen yolculara seyahatleri süresince güvenlik, sağlık, itfaiye hizmetlerine kadar her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olunuyor. Bulgaristan'ın Türkçe 112 acil yardım hattı uygulaması Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu.
Kapıkule Gümrük Müdürlüğü'nün İnternet sitesi sayfasında yapılan yazılı açıklamada, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden Türkiye’ye gelen işçiler başta olmak üzere, Bulgaristan topraklarından karayoluyla seyahat edecek vatandaşlarımızın herhangi bir asayiş sorunu yaşamaları veya acil yardıma ihtiyaç duymaları halinde hattı aradıklarında Türkçe yardım talebinde bulunabilecekler. Ayrıca 112 hattına sadece çağrı bırakılması halinde bile telefonun arandığı nokta GPS ile tespit edilecek. Ardından Bulgar güvenlik güçleri tarafından o noktaya acil güvenlik yardımı ulaştırılacak. Bu hizmet yaz sezonu boyunca devam edecek.

FOTOĞRAFLI