BURSA’da 4 ay önce gürültü yaptığı gerekçesiyle üst komşusu  Hikmet Sarıçam'ı polise şikayet eden Bulgaristan Konsolosu Dimitar Hadjiev, bu kez de aynı kişi tarafından dövüldüğünü iddia etti. Sağlık raporu almayan ve dokunulmazlığı bulunan Hadjiev, durumu Sofya'ya bildirince, apar topar Bulgaristan'a çağrıldı. Sarıçam Ailesi ise tartışmanın doğru olduğunu, ancak herhangi bir fiziksel müdahalelerinin olmadığını kaydederek, kendilerinin de konsolostan şikayetçi olduklarını söyledi.
Merkez Osmangazi İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Bulgaristan Konsolosluğu’nda iki yıl önce göreve başlayan ve 'Türk dostu' olduğunu söyleyen Konsolos Dimitar Hadjiev, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından kendisine tahsis edilen konut yerine merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki kiralık dairede kalmayı tercih etti. 4 ay önce oturduğu apartmandaki üst kat komşusu Hikmet Sarıçam'ın, aşırı gürültü yapmasından şikayetçi olan Konsolos Dimitar Hadjiev, yaptığı görüşmelerden sonuç alamayınca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verip, Bursa Valiliği'nden, sorunun çözülmesini istedi. Yaptığı girişimlerden bir sonuç alamadığını öne süren Hadjiev, çareyi konsolosluğu geç açmakta buldu ve "Komşularım sandalye sesleri ve sağa sola vurma sesleri ile beni uyutmuyor. Dörtte beşte yatıyorum. Neden böyle yaptıklarını da bilmiyorum. Sorun çözülene kadar konsolosluk geç açılmaya devam edecek" diyerek, tepki gösterdi.
28 Kasım akşamı ise yeni bir kriz patlak verdi. Hadjiev, gürültü yaptıkları gerekçesiyle kalorifer peteklerine vurarak uyardığı üst komşusu Hikmet Sarıçam tarafından dövüldüğünü iddia etti. Olayla ilgili karakola şikayette bulunan, ancak sağlık raporu almadığı öğrenilen Dimitar Hadjiev, durumu Sofya'ya bildirince, acil olarak Bulgaristan'a çağrıldı.
Konsolos'a saldırdığı öne sürülen Hikmet Sarıçam'ın ailesi ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.
Bu arada, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Konsolos ile komşusunun bir birlerinden şikayetçi olduğunu, fakat Konsolos'un vücudunda ve çizildiğini öne sürdüğü elinde bir bulgu göremediklerini belirtti. Yetkililer, dokunulmazlığı bulunan ve şikayetçi olduğu belirten Bulgaristan Konsolosu'nun ifade vermeden kentten ayrıldığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.