Emre BAYLAN/ANTALYA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılot bölgesinde 'alternatif tatil' imkanı sunan Hünkar Palace Otel'in açılışını yaptı. Açılışta Arınç, SP eski Genel Başkanı Recai Kutan'la bir araya geldi.
Otelin açılış kurdelesini Reaci Kutan'la birlikte kesen Başbakan Yardımcısı Arınç, Kuran-ı Kerim okunmasıyla ve ilahilerle devam eden törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda iç turizmin çok canlandığını söyledi. Arınç, “İç turizme yönelik olarak bu pazardan daha çok pay almak istiyorsak bu tür otellere son yıllarda büyük ihtiyaç oldu" dedi.
'EVLERİ ÇEKİP İRTİCA VAR DEDİLER'
Böylesine tesisleri 10 yıl öncesinde düşünmenin ve hatta bu tesislerin inşası için yola çıkmanın çok büyük engellerle karşılaştığını öne süren Arınç, şunları söyledi:
“Ben Alanya'dan biliyorum, Konyalı bazı girişimciler Alanya çevresinde bu otellerin benzerleri için yola çıktılar. Aynı insanlar Edremit, Muğla, Aydın Kuşadası tarafında yola çıktılar. Ezan okunacak, namaz kılınacak, tesettürlü insanlar gelecek veya bir başka şekilde 'Burası da böyledir. Denize farklı yerlerden de girilebilir. İnsanların bu tercihlerine de saygı duymak gerekir' diye düşünenlere çok büyük engeller çıkarıldı. Belediyeler karşı çıkardı, kaymakamlar karşı çıkardı, medya karşı çıkardı. Ben çok iyi biliyorum ki bazı dindar insanlar, zengin paralı insanlar parasıyla kendilerine yer aldılar çevresini de, özel mülkiyet olduğu için, duvarla çevirdiler. Aileleriyle birlikte tatil yapmak istediler. 15- 20 yıl evvel özel mülkiyete bile tecavüz edildi. Tepeden uzak dürbünlü fotoğraf makineleriyle aileleriyle denize giren insanları çektiler, 'Burada irtica var' dediler. Şimdi hamdolsun bunları söyleyen bir adamı tımarhaneye koyarlar. Türkiye o noktaya geldi. Mücadele edildi. Ne için, özgürlük için."
EMEKLİ OLACAK ÇAĞDA DEĞİLİZ
Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'de ortalama ömrün 70 yaşın üzerine çıktığını söyledi. Eskiden 65 yaşı dolduranın emekli olduğunun belirten Bülent Arınç, “Başımıza geldi. 65 yaşa ulaştık, biz emekli olacak çağda değiliz, diyoruz" dedi. Bülent Arınç, fakat bu durumun dinlenmeye ihtiyacını olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.
KUTAN'A ÖVGÜ SIRALADI
Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasında, otel açılışını birlikte yaptığı SP eski Genel Başkanı Recai Kutan hakkında da övgü dolu sözler söyledi. Konuşmasının hemen başında Kutan'ı “Sayın Genel Başkanım" diye selamlayan Arınç, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Kutan için “Saygıdeğer genel başkanımız Recai Kutan Beyefendi, siyasette bizim büyüklerimizdendir. Her zaman ona saygımız var. O memleketimize çok büyük hizmetler yaptı. Bakanlık olarak da genel başkan olarak da rahmetli Erbakan Hocamızın en yakınında bulunmuş, ülke hizmetinde aynı değerleri paylaştığımız büyük insan" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI