Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nde konuştu. Bülent Arınç, "Çocuk bir toplumun geleceğidir. Çocuğa yatırım yapan, onu koruyan ve iyi yetiştiren toplumlar her zaman başarılı olmuş, tarih sahnesine isimlerini yazdırmışlardır. Çocukları iyi yetişen milletin, hiçbir şeyden korkmasına gerek yoktur. Yeter ki çocuğun kıymetini bilen ve geliştiren adımlar atılabilsin. Çocuk kendine yetene kadar edilgendir. Yetişkinlere ihtiyaç duyar. Kendimizin nasıl
büyüdüğünü bilmeyiz, nasıl ayağa kalktığımızı, ilk kelimemizin ne olduğunu hatırlamayız. Ancak bu anlarda yanımızda olanlar için o anlar unutulmaz anlardır" dedi.
"Toplumların en değerli parçası olan çocukların artık yeni bir arkadaşı var. O da medya. Bu arkadaş kimine iyi, kimine kötü alışkanlıklar kazandırıyor" diyen Arınç, "Teknolojik gelişmelerle çocuk, ekran karşısında, sadece edilgen değil, dokunarak da etken katılım sağlıyor. Ekranlara bakarak ve dokunarak yepyeni sayfalara giren yavrularımız, sanal alemde kendilerini özgür, bağımsız ve serbest hissediyor. Denizde yüzemeyen çocuk internette sörf yapabiliyor. Çocuk yaşıtlarıyla mahallede sosyalleşmesi gerekirken yapay dünyalarda sanal arkadaşlıklar kuruyor. Farklı suretlerde, hayallerle dolu yeni medya dünyasında sınırsızca dolaşıyor. Bu alemde trafik yok. Anne baba baskısı yok. 'Sus, sen çocuksun' aşağılaması yok. İstediğini yap, eğlen, dolaş, konuş, bağır, ne istersen yap... Bunların hepsi var" diye konuştu. "Yeni nesil, yeni medyayla birlikte hepimizi şaşırtıyor" diyen Bülent Arınç, "Q, X, Y, Z kuşağının ne olduğunu dahi anlayamadan çocuklarımız yetişkinler olarak karşımıza çıkıyor" dedi.