Sezgin EREN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), () - BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bulunan Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Hanay, çocuklarla birlikte, Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği olay sonrası, maden ocaklarında alınması gereken önlemlere dikat çekmek için sessiz yürüyüş yaptı. Ağzını siyah bantla kapatan ve yanlarında Bükköy'de 2009 yılında meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerin fotoğraflarını taşıyan Hanay, "Bizler aynı acıları yaşadık, bu tarifsiz acıları şimdi Soma'da ki aileler yaşıyor" dedi.
Manisa'nın Soma İlçesinde 13 Mayıs'ta 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası, 2009 yılındın 10 Aralık günü Bükköy Maden Ocağı'nda 19 işcinin yanarak hayatını kaybettiği Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde protesto edildi. Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Hanay, bugün saat 13.00'de yanında Bükköy'deki maden kazasında ölen işçilerin çocuklarıyla birlikte, ağızlarını siyah bant ile kapattı. Üzerinde Bükköy Maden Ocağı'nda yaşamını yitiren işçilerin fotoğraflarının bulunduğu, 'Bükköy Maden Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz', altında İngilizce 'Dünya Maden Şehitlerini Anıyoruz' yazılı olan 'Türkiye Maden Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz' yazılı pankartlarını taşıyarak Atatürk Heykeli'ne kadar yürüdü. Burada ölen maden işçilerinin aileleri ve yakınlarıyla birlikte basın açıklaması yapan Nihat Hanay, "Bizler aynı acıları beş yıl önce yaşadık. Bu tarifsiz acıları şimdi Soma'da ki aileler yaşıyor. Dernek olarak her türlü yardım ile onların yanlarındayız. Biz unutulduk ama onları ututturmayacağız. Madenlerde alınması gereken güvenlik önlemlerinin tüm işletmeciler tarafından eksiksiz uygulanması ve bir daha can kayıplarının yaşanmaması için her türlü girişimlerde bulunacağız" dedi.
METİN FEYZİOĞLU'NA TEPKİ
Açıklamasında, Bükköy'de yaşanan patlamanın ardından, Maden İşletmesi Sahibi Nurullah Ercan ve yönetim kurulu üyelerinin avukatlığını, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'nun üstlendiğini belirten Nihat Hanay, "Bükköyde yaşadığımız patlamanın ardından 19 maden işçisine karşılık, madenin 3 kişilik yönetim kurulunun avukatlığını üstlenen Metin Feyzioğlu, Soma'ya giderek oradaki ailelerin yanlarında olduğunu söylüyor. Bu nasıl bir çelişkidir. Bu insanlar size nasıl inansınlar" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından Bükköy'de ki patlamada hayatını kaybeden Erol İkiz'in eşi Neslihan İkiz, baygınlık geçirdi. Sinir krizi geçiren Neslihan İkiz, ambulans ile ilçe devlet hastanesine kaldırılıp, müşade altına alındı.

SE(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)