İZMİR’in Çiğli İlçesi’ndeki Ata Sanayi Sitesi’nde, emekli olduktan sonra büfe işletmeye başlayan 59 yaşındaki Zülfi Koç, 6 kez işyerine, 1 kez evine ve 1 kez de otomibiline hırsız girdiğini, aldığı önlemlerin fayda etmediğini dile getirip, yaşadıklarına isyan etti. Koç, “Artık çalınacak bir şeyim kalmadı. Hırsızlar çaldıklarını Facebook’ta paylaşmış, buna rağmen serbest kalmışlar” diye konuştu.
ESHOT’tan emekli olan iki çocuk babası Zülfi Koç, yaklaşık 12 yıl önce Ata Sanayi Sitesi 8780/31 Sokak Numara 15’te bir büfe açtı. İki çocuk babası Koç’un işyerinde, bu süre içinde tam 6 kez hırsızlık meydana geldi. Geçen yaz, evinden de hırsızlık yapıldığını anlatan Koç, bu olayda eşine ait ziynet eşyası ve birikimlerinin de içinde bulunduğu toplam 28 bin TL zarara uğradığını söyledi. Büfesindeki sigaraların çalınmasını önlemek isteyen Koç, sigara kartonlarını otomobilinde taşımaya başladı. Ancak geçen cumartesi günü sabaha karşı, Koç’a ait 35 AV 4999 plakalı otomobilin sağ arka camı kırılıp, içindeki, üzerine örtülü olan yaklaşık 40 karton sigara kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.
YAŞADIKLARINA İSYAN ETTİ
Olay gecesi polisin iki kişiyi yakaladığını ve bu kişilerden birinin daha önce defalarca büfesine geldiğini aktaran Koç, “Benim dükkanım sürekli soyuluyor. Yazın da evim soyuldu. Eşimin ziynet eşyaları ve birikimimiz çalındı. Son olarak evimin önündeki otomobilime hırsız girdi. Polis iki kişiyi yakaladığını söyledi. Benim yaklaşık 40 karton sigaram vardı, onlar çalınmış. Zanlılardan birini gördüm, Aydın adlı kişi. Bu kişi ve arkadaşları grup halinde dolaşıyor. Benim dükkanımda da çay içerlerdi. Ben bu kişilerden şüphe ediyorum. Sigaralar bulunamadı. Dükkanıma 6 kez hırsız girdi. Artık yeter, çalınacak bir şeyim kalmadı. Çalınanları yerine koyacak param da kalmadı” dedi.
“FACEBOOK’TA FOTOĞRAF PAYLAŞTI” İDDİASI
Polisin gözaltına aldığı kişinin arkadaş grubundaki U.Ç.’nin, hırsızlık olayının akşamı Facebook’taki kişisel sayfasında, sigara paketleriyle poz verdiğini dile getiren Koç, “Aydın adlı kişinin arkadaşı benden çaldıkları sigraları Facebook’taki kişisel sayfasında paylaşmış. Fotoğraf altına yorum yapanlar, 'Nereyi patlattın' diye sormuş. Polis bunların 4 kişi olduğunu söyledi. Daha sonra Hırsızlık Bürosu’nda görevli bir arkadaşla görüştük, o da bize zanlıların serbest kaldığını söyledi. Benim bu kadar zararım var. Ben daha önceki hırsızlıkları da aynı kişelerin yaptığını düşünüyorum. Bütün birikimim gitti. Şikayetçi oldum, hırsızlar hakkında gerekenin yapılmasını istiyorum” dedi.

TH(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)