DENİZLİ’de kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle halı sahada futbol oynadı, attıkları golleri eşlerine armağan etti. Bir kadın futbolcu, "Türk kadını futbol oynuyorsa bunu Atatürk’e borçlu, biz onun çiçekleriyiz" dedi.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Denizli Şubesi, Futbol Federasyonu, Gençlik Hizmetleri Denizli İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun katkılarıyla, Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yıl 4’ncüsü düzenlenen futbol turnuvasına ilgi büyük oldu. Kadın öğretmenler ve velilerden oluşan 6 futbol takımı Çamlık’taki bir halı sahada futbol oynadı. Kadınlara, çocukları ve eşleri saha kenarından destek verdi. İlk maçın başlama vuruşunu Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kadınlarla birlikte yaptı. İbanoğlu, "Çok güzel bir organizasyon. Dünyadaki tüm kadınların günü kutlu olsun. Kadınlar futbol oynayarak, futbolun sadece erkek sporu olmadığını gösterdi. Futbolun güzellikleri bir yanda, bir yanda da Kadınlar Günü. Bu anlamlı günün ve güzelliğinin tüm yıla ve günlere yayılmasını diliyoruz" diye konuştu.
Futbolcu kadınlar adına açıklama yapan Dilber Dönmez, "Türk kadını futbol oynuyorsa bunu Kadınlar Günü’ne değil, Atatürk’e borçlu. Biz Atatürk’ün çiçekleriyiz. Bizim önceliğimiz insanca yaşamak. Atacağımız goller eşlerimize gitsin" dedi.
Gülsüm Turgut ise "Bu maça çıkabiliyorsak kesinlikle Atatürk’ün sayesindedir. Yüce Ata’nın bizlere verdiği hakların sayesine futbol sahasında Türk kadını futbol oynuyor. Şiddet gören tüm kadınlarımıza sabırlar diliyorum. Devletten ve hükümetten kadın hakları konusunda daha etkin çalışmalar bekliyoruz. Futbol oynarken, çocuklarımızın ve eşlerimizin desteğini almak gurur verici" diye konuştu. Turnuvaya katılan tüm kadınlara çeşitli hediyeler verildi.

FI,RÇ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)