ADAPAZARI’nda oturan Atilla Şentürk'ün, 12 yıl önce hobi olarak başladığı tavuk yetiştiriciliği, cins tavuk yetiştiriciliğine dönüştü. Bazı cinslerde bir çiftinin fiyatı 1000 iraya kadar çıkan, tek yumurtası 10 liraya alıcı bulan tavuklar arasında 15 ayrı cins bulunuyor.
Atilla Şentürk 12 yıl önce hobi olarak değişik tür ve cinslerde tavuk yetiştirmeye başladığını, 7-8 yıl öncesine kadar da tavukları dışarıdan aldığını ve bazılarını takas ettiğini söyledi. Şentürk, şöyle dedi:
"Arkadaşlarımız arasında alışverişimiz oldu. Şimdi tavuğumu saldığım zaman karşıya geçip oturduğumda onlarla kendimi daha renkli, daha huzurlu, daha iyi hissediyorum. Zamanımın büyük bir kısmını burada geçiriyorum. Yem, sularını verirken, pisliklerini temizlerken kendime biraz da oyalanacak zaman ayırıyorum." 
BİR ÇİFTİNİN FİYATI 1000 LİrAYA KADAR ÇIKIYOR
Şentürk, kimilerinin balık, kimilerinin köpek beslemekten hoşlandığını, kendisinin ise hümes hayvanlarını tercih ettiğini belirterek, "Ben kimseyi üzmeyecek, zarar vermeyecek, süs tavuğu yetiştirmeyi tercih ettim. Şu anda kümesimde yaklaşık 15 tür tavuk var. Bazı türlerin çiftinin fiyatı 1000 liraya kadar çıkıyor" dedi.
Kümesteki cins tavukların yumurtlalarının da özel olması nedeniyle yüksek fiyattan  satıldığını söyleyen Şertürk sözlerine şöyle devam etti:
"Bunların yapıları normal bildiğimiz köy tavuklarının yumurtalarından biraz daha küçük. Şu an bu yumurtanın fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 10, 15 TL. Bunlar pahalı. Çünkü bu yumurtanın sahibi olan tavuğun ırkından fazla bulunmadığı için süs tavukları grubunda lükstür. Bizim ırkımızın tavuğu Osmanlı sultan tavuğudur. Bunlar beyaz, siyah ve kül rengini andıran renklere sahip. Herkesin göz rengi, zevkleri farklı olduğu için benim gibi arkadaşlar beyaz severler. Bende 3 rengi de bulunuyor. Bir tek ibik yapısı kırmızı. Bol sülum paça dediğimiz sarkma paça olan gruplardadır. Bunlar fazla sakin değillerdir. Ellimizle zor tutabiliyoruz. Bunların fiyatları tane olarak 100-150 lira arasında değişiyor. Benim kümeslerimde, Beyaz Sultan, Siyah Sultan, Hamburg, Limon Zibrit, Rahibeler, Apanzerler, iki tane Gold kırmızı Apanzerler, Firuze, Gümüş Horozu gibi 15 değişik türde tavus ve horoz bulunuyor."