Ergün AYAZ- Mesut IŞIK / GEBZE(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Gebze İlçesi Tavşanlı Köyü'nde 'Naim Hoca' adıyla bilinen, bu sabah saatlerinde akciğer yetmezliği nedeniyle vefat eden 73 yaşındaki Naim Karaman toprağa verildi. Cenazeye bir ara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağının konuşulması kenti hareketlendirdi. Ancak Başbakan'ın taziye mesajını cenazeye katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu iletti.
Naim Karaman'ın Tavşanlı Köyü Akşemsettin Doğan Bey Camisi'nde kılınan cenaze namazına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Naim Karaman hocanın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MÜEZZİNOĞLU, BAŞBAKAN'IN MESAJINI İLETTİ
Cenaze namazının ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Naim Hoca'nın ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileyerek şöyle dedi:
"Rabbim Naim hocamıza gani gani rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun. Rabbim Naim hocasız bırakmasın, yani Naim hocaların sayısını rabbim arttırsın. Yakınları sevdikleri ve gelemeyenler var. Gelemeyenlerin bir tanesi de malum programları dolayısıyla çok değerli Başbakanımız. Başbakanımız kendisi aracılığıyla taziye dileklerini ailesine, yakınlarına ve dostlarına iletmemi istedi. Geride kalan yakınlarına, onun hayatı gibi bizlere bir hayat nasip etsin. Allah Rahmet eylesin." 
Sağlığında İstanbul Din Görevlileri Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunan Naim Karaman, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Gebze Tavşanlı Köyünde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.
FOTOĞRAFLI