Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, Forum Çamlık AVM ve Pamukkale Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Basketbola Dev Adımlar' projesinin bu yıl 2'incisi düzenlendi. Maddi durumu kötü olan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve basketbola kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında, geçen yıl eğitim alan 15 öğrencinin çeşitli kulüplere yerleştiği belirtildi.
Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, Forum Çamlık AVM ve Pamukkale Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Basketbola Dev Adımlar' projesi, bu yıl da gelir durumu kötü olan çocukları basketbolla tanıştırdı. Proje kapsamında 50 çocuk antrenörler eşliğinde basketbol oynayıp, maçlara hazırlanıyor. Çocuklar projeyle hem basketbolu hem de takım olmayı öğreniyor. Proje kapsamında il merkezinde sosyo-ekonomik durumu zayıf bölgelerdeki ilkokulların 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarındaki öğrencilerin seçildiği açıklandı.
Projenin 2'inci yılı için Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda biraraya gelindi. Forum Çamlık AVM Müdürü Emre Uyar, projeyi bu yıl da düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttti. Uyar, "Bu yılda 50 küçük arkadaşımızın spora dahil olmasını sağladık. Projeyle kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları sağlamaya çalışarak yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurmalarına ve sporun gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Polis olarak sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya devam edeceklerini belirten Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, "Şimdiki küçük dev adımları ileride dev adamlar olarak göreceğiz. Sosyal sorumluluk projelerine bundan sonraki dönemde de büyüterek ve daha geliştirerek destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Küçük Dev Adımlar projesinde yer alan basketbolcu çocuklar, hünerlerini gösterdi. Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Dağdeviren, Forum Çamlık AMV Müdürü Emre Uyar, çocuklarla gösteri maçı yaptı.

RÇ (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)