MANİSA'da, daha önce ihram giyerek, çalıştığı kurumu protesto eden orman ve çevre mühendisi 46 yaşındaki Erdem Yavuz, şimdi de ihramıyla Ankara’ya gideceğini belirtti. Basın açıklaması yapan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı ziyaret edip, yaşadığı sorunları anlatmak istediğini dile getirdi.
Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nde görevliyken, 2 yıl önce Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’ne tayin edilen ve mahkeme kararıyla görevine iade edilen Orman ve Çevre Mühendisi Erdem Yavuz, haksızlığa uğradığını iddia ederek geçen 23 Aralık’ta, caddede ihramla dolaşıp tek kişilik eylem yaptı. Özel harekat polisiyken 1997 yılında yatay geçişle kurum değiştiren Erdem Yavuz, ihramlı eyleminin ardından mücadelesinden vazgeçmedi. Haksız yere tayin edildiğini ve disiplin cezası verildiğini öne süren Yavuz bugün Manolya Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
İHRAMLI EYLEME SORUŞTURMA
Daha önce yaptığı ihramlı eylem nedeniyle Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nün hakkında soruşturma başlattığını ileri süren Yavuz, “4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün, yaptığım eylemle ilgili şahsım hakkında soruşturma açmasının uygun olmadığına dair yazılı itirazımı bildirdim, incelenmesini istedim. Yasaları çiğneyenler korunurken, yasal haklarımı kullanmamdan dolayı şahsım hakkında sürekli soruşturma açılmasını kabul etmiyorum, reddediyorum” dedi.
BAŞBAKANLIK VE CUMHURBAŞKANLIĞI’NA GİDECEK
Hakkını aramak için 6 Ocak’ta ihramıyla Ankara’ya gideceğini söyleyen Yavuz, “Hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı’na dilekçemi sunacağım. Anayasal haklarıma müdahale edilmediği sürece hukuk kurallarının dışına çıkmayacağım. Benim amacım sadece hakkımı aramak” diye konuştu.