RİZE’nin Pazar İlçesi’nde yaşayan 53 yaşındaki işçi emeklisi Osman Paşa Vardal, son 2 yıldır Türkiye’de düzenlenen çok sayıda atletizm yarışmasına katıldı, madalya ve kupalar kazandı. Sabah, akşam sahilde ve kırda koşan Vardal, haftada yaklaşık 120 kilometre mesafe kat ediyor.
Çaykur’da işçi olarak çalışan Osman Paşa Vardal, 2 yıl önce emekli olduktan sonra atletizm sporuna merak saldı. İşçi olarak çalıştığı dönemlerde de koşu yapan Vardal, emekli olduktan sonra sabah akşam koşmaya başladı. Sahilin yanı sıra haftanın bir günü dağlara doğru yokuş yukarı koşan Vardal, internetten yapılan duyuruları takip ederek son 2 yılda 4’ü maraton ve yarı maraton olmak üzere çok sayıda yarışmaya katıldı, 40’a yakın kupa ve madalya kazandı.
'NERDE YARIŞ VARSA ORADAYIM'
12 yaşından beri koşuya meraklı olduğunu ancak gençliğinde maddi imkansızlıklar nedeniyle yarışlara hazırlanıp katılamadığını anlatan Osman Paşa Vardal, şunları söyledi:
“Emekli olduktan sonra koşmaya başladım. 2 yılda koştuğum yarışmalardan çeşitli dereceler aldım. İnternetten araştırıyorum, nerede yarış varsa oraya gidiyorum. Son olarak 42 kilometrelik maraton koştum, 15’inci oldum. Genelde asfaltta koşarak hazırlanıyorum. Ancak haftada bir kez dağlara doğru koşarak haftada en az 120 kilometre koşmuş oluyorum. Hiç durmuyorum. Ailem yaşım itibariyle biraz karşı çıkıyor ama ben koşmaya devam edeceğim.”