BURSA'nın Kestel İlçesi Belediye Başkanı Yener Acar, Çataltepe mevkiine yapılacak Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) merkez kampusunun ilçe için büyük önem taşıdığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen ise jeolojik ve etüd çalışmalarına başlanacağını söyledi.
Kestel'in Ak Partili Belediye Başkanı Yener Acar, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’i makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. BTÜ Merkez Kampus alanının ele alındığı ziyarette konuşan Başkan Acar, BTÜ’nün merkez kampus alanı olarak Kestel ilçe sınırlarındaki arazinin tercih edilmesinin, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Acar, "Kuruluşundan bu yana geçici olarak tahsis edilen binalarda eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren üniversitemizin, yapılacak yeni kampus ile başarısını daha da ileri götüreceğine inanıyorum. Bugün inşaat faaliyetleri ile ilgili izlenecek yol haritası üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Bu görüşme sonrası çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız" dedi.
Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen de, "Kampus yerini belirlemeye yetkili komisyon çalışmalarının 2013 yılı mayıs ayında tamamlanmasının ardından, Kestel Çataltepe mevkiinde bulunan arazinin BTÜ Merkez Kampus Alanı olması kesinlik kazandı. Aralık 2013'te başlayan Çevresel Etki Değerlendirme sürecinde de raporun olumlu gelmesinin ardından jeolojik ve jeoteknik etüd çalışmalarına başlandı. Sürecin tamamlanması ile birlikte ivedi olarak kamulaştırma işlemleri ve kampus projelerinin yapılmasına başlanacak" şeklinde konuştu.   FK-(FK)  (Fotoğraflı)