BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, Lübnan'da kaçırılan 2 THY pilotu ilgili güzel gelişmeler olduğunu ve iyi haberler aldıklarını belirtirken, "İnşallah neticesi de aynı şekilde olur. Şu anda iyi bir noktada. İnşallah pilotlar aileleri ile buluşur" dedi.
Yozgat’ın Saraykent ile Akdağmadeni İlçesi'nde partililerle bayramlaşma programına katılan Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaçırılan Türk pilolarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Bozdağ, yölme oeoi:
"Pilotlarımızın kaçırıldığı günden bugüne gerek Başbakanımız, gerek Dışişleri bakanımız, gerek Cumhurbaşkanımız, bütün devletimiz kurum ve imkanları ile pilotlarımızın ailelerine sağ salim olarak kavuşması için çalışmalar yürütüldü. Şuan itibari ile olumlu bir noktada güzel gelişmeler ve haberler alıyoruz. İnşallah neticesi de aynı şekilde olur. Şu anda iyi bir noktada ve o iyi bir nokta daha iyi bir noktaya taşınarak inşallah pilotlar aileleri ile buluşur. Şu an söylediğim gibi iyi gelişmeler var."
SUUDİ ARABİSTAN BM GEÇİCİ ÜYELİĞİNİ REDDETTİ
Suudi Arabistan’ın BM geçici üyeliğini reddetmesini de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu davranışın Suudi Arabistan hükümetinin tercihi olduğunu ifade etti. Bozdağ, şöyle konuştu:
"Her ülke kendi dış politikaya ilişkin kararlarını kendileri alır, kendileri uygular. O nedenle bu konu Suudi Arabistan’ın kendi tercihidir. Ancak BM Güvelik Konseyi'nin uygulamasına ilişkin Türkiye’nin de, başka ülkelerin de, üyeleri dışındaki ülkelerin tamamına yakınında bir şikayet var. İşleyişin daha iyi olması, daha adil ve doğru verilmesi bakımından ciddi eleştiriler, ciddi şikayetler var. Umarız ki BM eleştiri ve şikayetleri dikkate alarak önümüzdeki zaman içerisinde bir değişime, bir farklılaşmaya, bir reforma girer."
KISA DÖNEM ASKERLİK SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK YOK
Askerlik süresindeki kısalma konusunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini ve detaylarının belirleneceğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
"Kısa dönemlerle ilgili bir çalışma söz konusu değil. Şu anda sayın başbakanımız açıkladı. Uzun dönem askerlik yapan askerlerimizin askerlik süresinin 15'ten 12 aya indirilme kararı alındı. Bu karar için kanun değişikliğine gerek yok. Bakanlar Kurulu kararıyla 15 ayı 12 aya çekebiliyoruz. Şu anda Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gerekli hazırlıkları yapıyor. Umarım ki bu hazırlıklar önümüzdeki bakanlar kurulunda gündeme gelir ve orada değerlendirildikten sonra bir karar çıkar. Ondan sonra bu karar çerçevesinde 12 ay uygulaması başlayacaktır. Artık 12 aya indiği kesin, çünkü bunun kararı alınarak açıklama yapıldı. Ama bunun hangi tarihten uygulanacağı konusu karara bağlanacaktır. O da Bakanlar Kurulu'ndan sonra kamuoyuna açıklanacaktır. Pazartesi günü Bakanlar Kurlu var, ancak bu konu gündeme gelir mi bilemiyorum. Gelirse orada değerlendirilecektir, sonucuna göre de hükümet sözcümüz açıklama yapar."