Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'ndeki bir tarlada hintkeneviri yetiştirildiği yönünde ihbar alınca operasyon düzenleyen jandarma ekibi, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Güzelbahçe İlçesi Çatalkaya Mevkii'ndeki çevresi ağaçlarla kaplı bir tarlada hintkeneviri yetiştirildiği yönünde ihbar aldı. Bölgede çalışma başlatan jandarma ekipleri, dikkat çekmeden şüpheliyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından jandarma ekipleri, geçen pazartesi günü saat 20.00 sıralarında operasyon için harekete geçti. Tarlaya operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, tarladaki sistemleri görünce şaşkına döndü.
ÇANLI UYARI SİSTEMİ
Tarlada incelemede bulunan jandarma ekipleri, küçükbaş hayvanlar için kullanılan çan bağlı iple tuzaklanmış uyarı sistemi, hintkenevirinin sulanması için havuz, damla sulama sistemi ve baraka buldu. Tarlada gözaltına alınan A.Y.'nin bölgede av tüfeğiyle nöbet tuttuğu, tarladan haberdar olmayan kişilerin bölgeye yaklaşması durumunda tuzaklı uyarı sistemiyle gelen kişilerden haberdar olduğu öğrenildi.
A.Y.'nin elde ettiği hintkenevirini de buradaki barakada işleyerek esrar haline getirdiği ortaya çıktı. Operasyon kapsamında, 2 bin 723 kök keneviri, bin 450 gram kubar esrar ve otomatik av tüfeği ele geçirildi. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI