BÖYLE SORU YOK!

Neden bozulmadı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 8-9 kez ilişkiye girdik, zarı bozamadım. Kız “Penisin küçük, ondan” dedi. Penisim 10 santim. Bir de kız hamileymiş, mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, kanamayanı kanamaz. Sondajla petrol çıkarırken de öyledir. Ufak sondajlardan petrol akmaz. Derinlere inmek gerekir. Oysa kızlık zarı vajinanın tam girişindedir. Mübarek organ kapı ayarı gibidir. Diyelim ki kapı yerinde ve demir gibi.

Yarı aralıksa oradan zayıf biri geçer. Orta kiloda biri geçerken kanamakla kanamamak arasında kalır. O kapıdan daha şişman biri geçerse cart diye açılır. Ama kimse kızı düşünmez. Kız bunu da biliyor. Oğlum, arkadaşın doğru söylüyor ve gebe kalmış olabilir

 

İlişkiye girmedim

23 yaşındayım, ilişkiye girmedim. O tadı karımla yaşamak istedim. Çok mastürbasyon yapıyorum, zararlı mı? Bir de erken boşalıyorum.

CEVAP

Aman be delikanlı, ağır ol da tonton desinler. 15-20 yaş arasını gençliğin acemilik dönemi sayalım. Organın ve ruhun olgunlaşması, kadına alışması süresi diyelim. Bu arada elin üstüne düşen görevi yapacak, organa sus payı verecektir.

20 yaşında “Artık yeter, kendine gel, bize de can ve hak ver” diyerek sizleri uyaracaktır. Bundan sonra yeni bir kimlik oluşur. Akıl hakemliği sürdürür. Bunları boşver, mastürbasyonu azaltmaya bak.

 

Tam sertleşmiyor

3 yıllık evliyim. Uzun zamandır sabah sertleşmesi olmuyor. Eşimle birlikte olurken sertleşme tam değil. Arada mastürbasyon yapıyorum. Neden sabah sertleşmeleri azaldı?

CEVAP

Okurum, durumunda ciddiyet arzeden bulgular var. Yaşının 50’lerde olduğunu düşündürüyor. Fizyolojik ve psikolojik tablon bu. Damar sistemi kanı peniste tutamıyor, kaçak yapıyor. Dopler tetkiki gerekiyor.

Konunun uzmanı ürologlardır. Tanımladığın düzensiz grafik bunu gösteriyor. Düşündüğüm gibiyse durum ciddi ve sen test yapar gibisin. Sisteme ve kendine zarar veriyorsun. Uzmana başvur, selamımı da söyle.

20 yaşındayım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkide bulundum. Birkaç damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, evet. Büyük olasılıkla bozuldu. Belki tam yırtılma olmadı ama bayağı bir zedelenme söz konusu. Yırtılan yer kaynamaz. Ama yeniden bir kanama şansı olabilir. Şu anda yapacağın bir şey yok. Beklemede kal.
 

İlişkiden zevk alamıyorum

25 yaşında kadınım, 2 yıldır erkek arkadaşımla ilişkiye giriyorum, zevk alamıyorum. Erkek arkadaşım buz gibi olduğumu söylüyor. Hiç zevk almayınca ilişkiyi istemiyorum, sarılıp yatmak daha hoşuma gidiyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, birçok kadının derdi. Kabul etmek gerekir ki zor bir sorun. Çözümü şöyle: Partnerin ya da evlendiğin zaman eşinle uzmana gideceksin. Evliliğin tedavisi diye bir kavram var. Bu senin gözünü korkutmasın.

Yani senin önünde daha 50 yılın var. Baştan kaybedilen 3-5 yıl olmasa iyi, ama olunca da teslim olup boş vermek hem kendine hem tıp bilimine haksızlıktır. Hadi yavrum, elden gelen yapılır, üzülme.
 

Nasıl çözüm bulurum?

Erken boşalma sorunum var. Kadınlarla birlikte olduğumda hemen boşalıyorum. İkinci ya da üçüncü seferler daha uzun sürüyor. Bu konuya nasıl çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal ve doğal. Bekarlık hayatı budur. Heyecanlar, cinselliğe yeterince alışıp deneyim kazanamamak erken boşalmada rol oynar. Şimdilik böyle idare edeceksin. Ta ki evlenene kadar.
 

Kaç günde bir olmalı?

24 yaşındayım. 1 yıldır evliyim. Hemen her gün eşimle ilişkiye giriyorum. Sporcuyum. Biraz performansımı etkiliyor. Acaba bu durumun bana bir zararı olur mu? Kaç günde bir ilişkiye girmeliyim? Ya da ayda kaç kez ilişkiye girsem normaldir?

CEVAP

Değerli okurum, önce eşine sor. Bedenin tolere ediyorsa, eşin de bundan memnunsa her gün olabilir. Ama şunu gün aşırıya çevirseniz. Haftada 3, bazen de 5 olsa.

Yani matematiksel bir düzen yerine birbirinizin isteklerine kulak verseniz ne güzel olur. Bir gün özleyerek birbirinize sarılsanız hem cinselliğiniz hem psikolojiniz hem de bedeninizin sağlığı düzelir.
 

Cinsel organım küçük

23 yaşındayım, penisimin boyu 11 santim. Yaşıtlarıma göre küçük olduğunu düşünüyorum. Küçükse ne yapmam gerek?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmana gerek yok. O penis sana yeter. Hiç kafanı takma. Seni de mutlu eder.
 

Düzeltmeye çalıştık

24 yaşındayım, cinsel organım sol tarafa doğru 70 derece eğri. Kız arkadaşım ile düzeltmeye çalıştık, daha beter hale geldi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eğrilik cinsel ilişkiye engelse operasyonla düzeltiliyor. Bu konuyu iyi yapan doğru bir uzmanını bulmalısın.

 

Kendimi kasıyorum

27 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Sayısız deneme yaptık ama bir türlü başarılı olamadık. Kendimi çok kasıyorum. Doktor gittim, çatımın dar olduğunu söyledi. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, Türkiye kaynıyor. Hastalığın adı vajinismus. Artık tedavi ediyoruz. Eğer bırakırsanız bu sorun yıllar boyunca sürebilir. Evlilik bundan zarar görebilir. İki taraf için de elden geleni yapılmalıdır.