SİİRT Valiliği bünyesinde oluşturulan, 40 kişilik 'Botan Efsanesi' adlı Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, Öğretmenler Günü için özel gösteri düzenledi.
Siirt 14 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen gösteriyi, AK Parti Siirt Milletvekilli Osman Ören, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, öğretmenler ve çok sayıda davetli izledi. İlk gösterisini 1 Eylül 2013 tarihinde İstanbul Feshane'de düzenlenen 'Siirt Günleri' gala gecesinde Haliç Kongre Merkezi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği Botan Efsanesi, dün akşam bu kez öğretmenler için sahneye çıktı.
Vali Ahmet Aydın, Siirt kültürünü tanıtmak amacıyla bu topluluğun kurulduğunu belirterek, sanatçıları kutladı. 40 kişiden oluşan Botan Efsanesi Yönetmeni Sezgin Aydın'a plaket veren Vali Aydın, şöyle dedi:
"Gençlerimiz, çok güzel bir gösteri sahnelediler. Bundan dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Ailelerine de teşekkür ederim. Çünkü evlatlarını bize emanet ettiler. Bu çocuklar her zaman bizim emanetimizdir. İnşallah çok yakında bu ekip, ülke genelinde Siirt'i tanıtacak. Sahnede; savaşın ne kadar kötü olduğu anlatıldı. 'Edi bese'  (Artık yeter)' dedik. Savaş, kavga olmasın dedik. Bu konuda herkese büyük görevler düşerken, en büyük görev kızlarımıza ve annelerimize düşüyor. Çünkü ana yüreği çok hassastır. Ana yüreği, ağlayan bir çocuğu en iyi bilendir. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenler gününü kutluyorum."
'Çözüm süreci' ile birlikte Siirt'te kültürel ve sanatsal etkinliklerin arttığını belirten Aydın, bu çalışmaların Siirt'in tanıtımına da büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.