Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Dünya Havlu ve Bornoz Günü’nü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla kutlayacak.
Denizli, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Dünya Havlu ve Bornoz Günü için 6 Mart Perşembe günü farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Programla ilgili bilgi veren DETGİS Başkanı İsa Dal, Denizli’nin 150 ülkeye havlu ve bornoz ihracatı yaptığını söyleyerek etkili tanıtım yapmak istediklerini vurguladı. Dünya Havlu ve Bornoz Günü kutlamalarını önümüzdeki yıllarda karnaval havasında kutlayacaklarını belirten Dal, "Bu yılki kutlamalarda Osmanlı padişahlarından 4. Murat’a ait olan Hamam Gömleği’nin de tanıtımını yapacağız. 400 yıl öncesinden esinlenerek el işi ile hazırlanan hamam gömleğini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye takdim edeceğiz" dedi.
İsa Dal, Dünya Havlu ve Bornoz Günü kutlamaları kapsamında Perşembe günü saat 10.00’da bornozları giyip Valilik önünden Belediye önüne kadar kortejle yürüyeceklerini söyledi. Dal, kutlama kapsamında Türk Tekstil Tarihi konulu sempozyum düzenleneceğini kaydetti. Dal, kutlamaya Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Denizli İhracatçılar Birliği’nin de destek verdiğini söyledi.

FI(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)