Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'nun Dörtdivan İlçesi'ne bağlı iki köyde şiddetli yağmurun ardından ormandan gelen sel suları araçları sürükleyip, asırlık çınarı devirdi. Tirit deresinin önüne çekilen bentten suların taşması köylülere korkuttu.

Akşam saatlerinde etkili olan yağmur yağışıyla birlikte Dörtdivan'a bağlı Yağbaşlar köyünün Mursallar mahallesinde ormandan gelen sel suları yolların altını oydu. Köye giden tüm yollar sel sularıyla birlikte kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar korkuyla evlerinden çıktı. Sel suları bir aracı sürüklerken, asırlık çınarı kökünden söktü. Sel sularının sürüklediği kaya ve taşlar köyün içerisine doldu. Vatandaşlar hayvanlarını kurtarmak için seferber oldu. Köyün içerisinde bulunan bahçeler ve ekili alanlar ile bazı evler sel suları altında kaldı.

1982 ve 1986 yıllarında iki kez büyük sel felaketi geçirmesinin ardından Tekkedere köyünün içerisinden geçen Tirit deresinin önüne çekilen bentten de sular taştı. Suyun yüksekliğinin 15 metreye ulaşıp beton bentin üzerinden taşması köylüleri korkuturken, bentin yanında nöbet tutmaya başladılar. Tekkedere Köyü Muhtarı Ahmet Çakıroğlu daha önce köylerinin iki kez büyük sel felaketiyle yıkıldığını belirterek, "Hep korkuyla yaşıyoruz. Yağmur yağdığı an çizmemizi giyip çıkıyoruz. Hayali yaşıyoruz. Bent patladığı an hiçbirimizin yaşama şansı yok" diye konuştu.

Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile UMKE ekipleri de köylere giderek incelemelerde bulundu.

MY,TB(MÇ/SSA) (FOTOĞRAFLI)