Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Belediyesi Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen okul binalarını projeye aykırı oldukları gerekçesiyle mühürlerken, okul yönetiminin başvrusu sonucu Sakarya 2'nci Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Belediyenin okulların mühürlenmesiyle ilgili olarak okulların önüne diktiği tabelalar kaldırıldı.
Bolu Belediyesi 10 Temmuz tarihinde Fatih Koleji'ne ait D-100 Karayolu Paşaköy ile Paşaköy gişeleri mevkisinde bulunan ilk ve orta okul binalarını, projeye aykırı yapılaşmalar nedeniyle mühürledi. Okulların önüne ise 'Bu bina projeye aykırı imalat yapılması nedeniyle belediyemizce mühürlenmiştir' yazılı tabelalar dikildi.
Belediyenin mühürleme işleminin ardından okul yönetimi uygulamanın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi geçen Cuma günü talebi inceleyerek, dava konusu işlemin inşaat durdurma zaptına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle yeni bir karar verilinceye kadar yürütmeyi durdurdu.
Okul yöneticileri, yarın mühürlerin sökülmesi için belediyeye başvuracaklarını söylediler. Yöneticiler ayrıca inşaat durdurma zaptı ve tabela dikilmesinin hukuka aykırı olarak yapıldığını belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

FOTOĞRAFLI