Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da yayımlanan 7 günlük gazeteden Bolu Gündem ile haftalık Bolu Havadis gazetelerinin işyeri ruhsatı bahane edilerek Belediye Encümeni tarafından kapatılması kararına tepkiler devam ederken, Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, olayın provokasyon olduğunu ileri sürdü.
Bolu Belediyesi zabıta ekipleri pazartesi günü bu gazete ile Bolu Olay gazetesinde denetim yaptı, aynı gün de Belediye Encümeni Bolu Gündem ve Bolu Havadis gazetelerinin işyeri ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. Olay dün sabah sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından bir yürüyüşle protesto edildi. Tepkiler üzerine , Belediye Encümeni'nin kapatma kararı uygulanmadı. Gazeteler normal yayınına devam etti.
BAŞKAN: KENDİLERİNİ İHBAR ETTİLER
Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, olayın provokasyon olduğunu ileri sürdü. İki yerel gazetenin ruhsatsız olduklarını kendilerinin ihbar etmiş olabileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Belediye zabıta ekipleri nerede ruhsatsız bir yapı varsa bunları bulup, bunlarla ilgili işlem yapmak zorunda. Eğer siz provokasyon yaparak buralar ruhsatsız derseniz onlar da mecbur görevini yapacaklardır. Görevini yaptıklarından dolayı da kendilerini kutluyorum" dedi. Kendisine muhalif yayın yapan bu gazetelerin yöneticilerini suçlayan Yılmaz, şunları söyledi:
"Malum basındaki arkadaşlar eğer bakılırsa önce bizim aday olmamamız için her türlü çalışmayı yaptılar. Aday olduktan sonra da seçilmememiz için her türlü çabayı gösteriyorlar. Onların ruhsatsız bir işyerinde çalıştığını benim bilebilmem mümkün değil, zaten seçim sürecine girdik. Ben tecrübeli bir politikacıyım ve seçim sürecinde böyle bir çalışmanın olmasını kabul etmem. Çünkü hoş bir şey değil. Ama inanıyorum ki bu güne kadar benim seçilmemem ve kazanmamam için her türlü provokasyonu yapan bu yapı, kendi kendini ihbar ederek yine böyle bir provokasyona imza atmak istemiştir diye düşünüyorum. Ben 10 yıllık bir belediye başkanı olarak seçime giderken böyle bir provokasyonun içinde bulunmaktan üzüntü duydum."
GAZETE SAHİBİ: BU KARGALAR BİLE GÜLER
Bolu Gündem Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Süha Alparslan ise, Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın 'kendilerini ihbar ettiler' sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bolu Belediyesi'nde işyerini taşıdıkları için bekleyen ruhsat başvurularının olduğunu belirten Süha Alparslan, şunları söyledi:
"Biz işyeri açma ruhsatıyla ilgili olarak evrakımızı vermiştik. Oradan son kontrole gelip sürecin tamamlanmasını bekliyorduk. Ancak, pazartesi sabahı buraya zabıtalar gelip 'Eksik evrak var' dediler. Tutanak verdiler. Akşam üstü geldiler, ezilip büzülüp 'Biz emir kuluyuz abi' dediler. 'Sabah 09.30'da burayı mühürleyeceğiz' dediler. Belediye reisinin bu söylemine kargalar bile güler. Bolu Belediye Reisi'nin n bu tür icraatları çokça vardır. Ruhsatlı olan yeri dahi kapatırken, despotça davrandığını Bolu halkı çok iyi bilir. Bizi de bilir. Biz Bolu halkının vicdanıyız. Burada da bir havuz medyası var."

MY,TB(MÇ/ESM) (FOTOĞRAFLI)