TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 90'ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında Boğaziçi'nde düzenlenen ışık ve havai fişek gösterisi tam bir şölen içerisinde geçerken tekne sahiplerinin yüzü güldü.
Ortaköy Meydanı'ndaki tören saat 19:00’da ışık gösterisiyle başladı. Hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılan görsel şölende, 16 ayrı noktadan toplam 20 tonluk, sayısı 48 bini aşan havai fişek atıldı. Ayrıca her biri 8 bin watt gücünde toplam 150 skytracer ile Boğaziçi Köprüsü'nde ışık gösterisi yapıldı. En büyüğünün ağırlığı 10 kilonun üzerinde olan havai fişekler İstanbul Boğazı’nda 250 metreye kadar yükseldi. Boğaziçi Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer aldı ve 1 kilometrelik ateş şelalesi oluşturuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünya çapında bir şölene dönüştürdüğü organizasyon öncesi ve sırasında 30’u yurtdışından olmak üzere toplam 300 kişilik bir ekip görev yaptı.
SAHİLDE ADIM ATACAK YER KALMADI
Cumhuriyet'in 90'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul'un her yanından ve yakın il ve ilçelerden binlerce kişi akın etti. Avrupa Yakası'nda özellikle Kabataş'tan Ortaköy sahiline, Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele Sahili, Salacak Sahili'nde adım atacak yer kalmadı. Fotoğraf tutkunları binlerce kez deklanşöre basarken, birbirinden güzel görüntüleri yakalamaya çalıştı.
TEKNE TURLARI
Bazı kişiler, günler öncesinden teknelerde 'Cumhuriyet Balosu' düzenlerken, sahillerdeki yoğunluğu göz önüne alan bazı tekne sahipleri de iskelelerden kişi başı 10 TL'ye aldıkları yolcularla denize açıldı.