BOĞAZİÇİ Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü tarafından Fener Rum Patriği Bartholomeos'a çevre konularındaki duyarlılığı ve çalışmaları nedeniyle fahri doktora unvanı verildi.
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Albert Long Salonu'nda gerçekleştirilen fahri doktora töreninde Fener Rum Patriği Bartholomeos'un "Ekümenik Patrik" olarak anons edilmesi dikkat çekti. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un ekrana yansıtılan fotoğrafının altına "Ekümenik Patrik" unvanı yazılırken, törende yayınlanan belgeselde de kendisinden aynı sıfatla söz edildi. Fahri doktorasını Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Tülay Barbarosoğlu'nun elinden alan Fener Rum Patriği Bartholomeos, teşekkür konuşmasında bu jeste değinerek, "Ülkemizde 10 yıllardır suni bir gündem yaratmak üzere, ekümeniklik unvanının siyasi ve gizli gündem amaçlı olduğunu iddia eden ve tarihi bilinçten yoksun bazı tarafların menfi gayretlerine rağmen, tarihi makamımıza ait olan bu unvana sahip çıktıkları için Boğaziçi Üniversitesine ve sayın rektörüne takdirlerimizi ve şükranlarımızı ifade ederiz" diye konuştu.
Fahri doktora takdim törenine ABD ve İsrail'in İstanbul Başkonsoloslarının yanı sıra Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da katıldı.