ADI Kıtalararası Avrasya Maratonu'ndan Vodafone İstanbul Maratonu'na çevrilen organizasyon kapsamındaki 'Halk Yürüyüşü'ne bu yıl 100 binin üzerinde İstanbullu katıldı. Organizasyonda her yıl olduğu gibi bu sene de ilginç görüntüler ortaya çıktı. Bu yıl 35.si düzenlenen maraton öncesinde İstanbullular, Altunizade Köprüsü altında toplanmaya başladı. Halk yürüyüşünün öncesinde Türkiye ve yurt dışından katılan sporculardan oluşan ve yaklaşık 20 bin sporcunun katıldığı Vodafone İstanbul Maratonu'nun verildi. Ardından Halk Yürüyüşü için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş otobüsün üzerinden vatandaşlara kısa birer konuşma yaptı. Kadir Topbaş, maratonun dünyada Kıtalararası koşulan tek maraton olduğunu ve altın grupta yer aldığını söyledi. Topbaş, yetkililerin uyarıları doğrultusunda, köprüde bir sıkıntı yaşanmaması için Halk Yürüşünün 4 etapta yapıldığını ve gruplar halinde köprüye girileceğini belirtti. KANGAL KÖPEĞİYLE GELDİ Kadir Topbaş konuşmasının ardından tabancayı ateşleyerek Halk Yürüşünün startını verdi ve yürüyüş başladı. Yürüyüşteki ilginç karelerden biri kendilerini Afşin Eshab-ı Kehf Gönül elçileri olarak tanıtan ve yanlarında kangal köpeği bulunan grup oldu. Ayağa kalktığında sahibinin boyunu aşan kangal köpeği herkesin dikkatini çekti.
  RABİA SELAMIYLA YÜRÜYÜŞ YAPTILAR
Halk Yürüyüşü sırasında bir grup elleriyle Rabia işareti yaparak otobüstekileri selamladı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da aynı şekilde Rabia işareti yaparak vatandaşlara karşılık verdi. Gruptakiler yüzlerindeki Mursi maskeleriyle Mısır'daki darbeyi gerçekleştiren Sisi aleyhinde sloganlar attı. Grubun ön sıralarında bulunan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da yürüyüşe eşlik etti.
  ALPEREN OCAKLARIYLA POLİS ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI
Halk Yürüyüşüne katılmak isteyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığına bağlı bir grup ise polis tarafından engellendi. Üzerlerinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun resminin bulunduğu tişörtler bulunan gruptakilerin bir bölümü Boğaziçi köprüsü katılım yolunda, diğer bir grup da Millet Parkı içerisinde bekletildi. Park içindeki yaklaşık 150 kişilik grup, basın mensuplarına, "Bizim demokratik hakkımız biz de köprüde yürümek için toplandık. Sayın valimiz bizi üç saattir esir aldı. Galiba bu resimlere tahammül edemiyorlar" diye konuştu. Çevik kuvvet ekipleri grubu park içinde çembere alırken gruptakiler, "vali şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı. Yapılan görüşmelerin ardından grubun yürüyüşüne izin verildi. Gruptakiler tekbir getirip sloganlar atarak Halk Yürüyüşüne katıldı. Resmi olmamakla birlikte bu yıl 35.si düzenlenen Halk yürüyüşüne 100 binin üzerinde vatandaşın katıldığı öğrenildi.