MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına hayatı felç etti. Çok sayıda balıkçı teknesi battı, ahşap iskeleler zarar gördü. Tekneden düşen balıkçı 24 yaşındaki Gülhan Akay ise aramalara rağmen bulunamadı.
Bodrum’da dün akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına, ilçe merkezi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan ve Turgutreis beldelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Demirli birçok balıkçı teknesinin batmasına yol açan fırtına, çok sayıda tekneyi de karaya sürükledi. Açıktaki dalga boyunun 8 metreye ulaştığı bildirildi. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ahşap iskelelerin de zarar görmesine neden oldu. Gündoğan Beldesi Limanı da fırtına nedeniyle hasar gördü. Gümüşlük Beldesi’nden denize açılan 8 metrelik teknedeki üç balıkçı, Çavuş Adası’na sığındı.
SEFERLER YAPILAMADI
Fırtına nedeniyle Bodrum-İstanköy arası feribot seferleri yapılamadı, Güllük’ten İsrail’e kuru yük götüren gemiler, çareyi Akyarlar, Ortakent- Yahşi ve Bitez koylarına sığınmakta buldu.
KAYIP BALIKÇI BULUNAMADI
Aydın Didim İlçesi açıklarında “Kosova 3” adlı balıkçı teknesinden denize düşen 24 yaşındaki Gülhan Akay’ın bulunması için bölgede arama çalışması başlatıldı. Bir sonuç elde edemeyen Sahil Güvenlik botları, çalışmalara ara verdi. Fırtınanın Cuma gününden itibaren etkisini yitireceği belirtildi.