Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi ve beldelerindeki çöplüklerin vahşi depolamadan kurtarılamadığını belirten Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, kent girişindeki kötü koku ve görüntüye dikkat çekti.
Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ile Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kent merkezi ve beldelerdeki çöplüklerin vahşi depolamadan kurtarılamadığını belirtti. Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği'nin başkanlığını Vali Fatih Şahin’in yaptığını hatırlatan Kocadon, "Oradaki en büyük projemiz Katı Atık Projesi'ydi. Fakat üç yıl boyunca bu proje ile ilgili bir adım dahi atılamadı. Sayın Valimizle görüşüp katı atık ile ilgili konunun bize verilmesini rica ettim. Çünkü ilerlemeyen bu proje Bodrum için büyük bir kayıptı. Bodrum'un girişinde bulunan vahşi depolama sistemiyle oluşan kötü görüntünün, kötü koku yayan bu çöplüğün artık dayanma gücünün kalmadığını söyledik" dedi.
Başkan Kocadon, yalnızca Bodrum Belediyesi'nin değil diğer belediyelerin de alana çöp döktüğünü söyleyerek Katı Atık Projesi'ni Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'ne dahil ettiklerini açıkladı.
Uyumlu bir çalışmayla bu projeyi yürütmeye başladıklarını hatırlatan Kocadon, "Bu projenin devam edebilmesi için Milas Belediyesi'ni birliğimize üye yaptık. Belde belediyeleri kapanınca Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği de kapanacaktı. Bunun üzerine biz de Milas Belediye Başkanına giderek projeyi kendilerine anlattık ve sayın başkanımız bu projenin devamı için teklifimizi kabul etti, bizlere yardımcı olacağını söyledi. Bodrum’un en önemli ve birincil sorunu olan Katı Atık Projesi’ni bir an önce hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, üç yıllık kaybı en kısa zamanda telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.

YA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)