ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde savaş uçakları tarafından bombalanan 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın ikinci yıldönümünde Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde oturma eylemi yapılıp, suçluların bulunması istendi.
Yağmura rağmen Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Belediye Meydanı’nda düzenlenen eyleme 60 kişi katıldı. Grup, ellerinde ölenlerin fotoğrafları taşıyıp, 'Devlet Uçakları İle Katledildiler Failleri Hala Bulunamadı' yazılı pankart açtı. HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Serap Akpınar, grup adına yaptığı açıklamada, "Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanı’na bu harekat için teşekkür etmeyi ihmal etmezken Roboski köylülerinin payına suçlanmak azarlanmak ve tutuklanma düştü. Çocuklarının katilinin kim olduğunu bilmek isteyenler 'Kan Parası' karşılığında hak aramaktan vazgeçmeye çağrıldı. Arayanlar tehdit edildi, horlandı. Bu saldırının 'vur emri' hangi asker tarafından verildi? Bu askeri yetkili görevinden uzaklaştırıldı mı yoksa hala görev başında mı? Üzerinden iki yıl geçtiği halde faillerin yargıç karşısına çıkarılmamasının hukuki sorumluluğu kimlerdedir? Bu soruların yanıtlarını aramayı, bu konu açıklığa kavuşana siyasi ve askeri sorumluların yargılanıp ceza alana kadar susmayacağız" dedi.
Grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sondra, alkışlı protestoda bulunup, dağıldı. Eylemi, bir grup Güney Koreli turist de merakla izledi.