Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi'nde 6. Ayak yarışları sona erdi.
Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından The Marmara'nın ana sponsorluğunda düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi 6. Ayak yelken yarışlarına İzmir, İstanbul, Ankara, Bodrum ve Marmaris'ten 44 tekne katıldı. 7 ayaktan oluşan Kış Trofesi'nde sona yaklaşıldıkça çekişme ve heyecanda arttı. 'IRC' A sınıfları ilk gün 1 üçgen ve 1 sosis şamandıra rotada, 'IRC' B Sınıfları da 1 üçgen şamandıra rotada yarıştı. Yarışların 2'inci günü ise yaklaşık 45 km hızla esen rüzgar nedeniyle iptal edildi. Dereceye giren yelkencilere ödülleri Marina Yat Kulüp'te düzenlenen törenle, Bayk Komodoru Ömer Karacalar, The Marmara Bodrum Müdürü Onur İslam, Bayk Genel Sekreteri Yakup İçgören, TEB Özel Bankacılık Danışmanlık Hizmetleri Müdürü Orhan Kaya ve Muğla Yelken İl Temsilcisi Mutlu Uzun verdi.
DERECEYE GİRENLER
'IRC' A 1 sınıfında Far a Way teknesi ile yarışan Özonur takımı, 'IRC' A2 sınıfında Anyway teknesi ile yarışan Bora Turan, Orhan Tüker ve ekibi, 'IRC' A3 sınıfında Fortuna 2 teknesiyle yarışan Barkın Palaoğullarından ve ekibi 1'inciliği elde etti. 'IRC' B 1 sınıfında Aurora First teknesiyle yarışan Ömer Dirim ve ekibi, 'IRC' B2 sınıfında Ice Berk teknesiyle yarışan Mehmet Şükrü Yılmaz ve ekibi 1'inciliği kazandı. The Marmara BAYK Kış Trofesi 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 7. Ayak yarışları ile sona ereceği, trofe kupasının sahibini bulacağı belirtildi.

NK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)