MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, belediyenin hazırladığı projeyle, deniz kirliliğinin önüne geçmek için limanda demirli yaklaşık 1200 teknenin atık sularının toplanacağı bildirildi.
Bodrum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ) tarafından hazırlanan teknelerdeki atık suların toplanması projesinin turizm sezonuna yetiştirileceği açıklandı. CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon (CHP) projeyle ilgi bilgi verdi.
Başkan Kocadon, hayata geçirilmeye başlanan Bodrum Vakumlu Atıksu Toplama Sistemi Projesi sayesinde 950 metrelik, rıhtım boyunca atıksu toplaması yapılacağını söyledi. Toplama işi, liman boyunca yerleri planlanan 25 tekne bağlantı kabiniyle teknelerin pompaladığı atıksuyu alacağını belirten Başkan Kocadon, “Pompası olmayan teknelerin de atıksuyu tekne tankından vakum sistemi ile çekilecek. Atıksu toplama kapasitesi günlük 150 metreküp olan sistem, aynı anda 6 bağlantı kabininin çalışacak olması şeklinde planlandı ve aynı zamanda ilerleyen yıllar içerisinde de ilave bağlantı kabinlerinin eklenebilmesine müsait yapıda tasarlandı. BOSKİ'nin bu çalışmasıyla, deniz kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflerken, duyarlı çevresel projeler geliştirmeyi vizyon edinmiş bir belediyecilik anlayışımızın gereği olarak hayata geçirmenin de mutluluğunu taşıyoruz. Bölgemizin önemli bir çevre sorununu rahatlatacak bu projenin Bodrum halkına ve özellikle deniz sevdalılarına hayırlı olmasını dilerim” dedi.