Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı kutlamalar sırasında Abdullan Öcalan posterleri açıldı.
Gümbet Pazaryeri’nde HDP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarına Milas, Yatağan, Muğla ve Didim'den gelenlerle birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı. HDP Bodrum İlçe Başkanı Remzi Çağan, HDP Bodrum Belediye Eş Başkan adayları Mehmet Polat ve Ayşe Nur Doksat ile HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Erdem'in de katıldığı kutlamanın yapıldığı pazaryeri ve çevresinde, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kutlamalara katılanlar, Ozan Mustafa ve Ozan Gülen’in Kürtçe ve Türkçe türküleri eşliğinde halay çekti. Nevruz ateşi yakıp, üzerinden atlayan topluluk zaman zaman Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, özgür bırakılmasını istedi.
Kalabalığa seslenen HDP Bodrum İlçe Başkanı Remzi Çağan, "İsyan ateşinin tutuştuğu ve zafere ulaştığı nevruz ateşini Türkiye'nin her noktasında yakıyoruz ve kutluyoruz. Bugün Bodrum'da da sağduyulu bir şekilde, tahriklere kapılmadan nevruz ateşini yaktık ve kutladık. Barış ve demokrasi sürecinde Kürdistan'da ve Türkiye'de atılacak her doğru adımın her türlü özgürlük ve demokrasi girişiminin yanında olmayı ve mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Yaklaşık üç saat süren kutlamalar, olaysız sona erdi.

YA (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)