Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde eğlence mekanları, Manisa'nın Soma ilçesi kömür madeninde yaşanan faciada hayatını kaybeden işçilerin yasını tutmak için kapandı. Yerli ve yabancı turistlerin eğlenmek için geldiği Gümbet'teki barlar sokağı sessizliğe büründü. İşletmelerin kapılarına Türk Bayrağı ve siyah bez asılırken tabelalara 'Başımız sağ olsun' yazıldı.
Bodrum'da eğlence mekanlarının renkli ışıklarının yansıdığı ve müzik sesleri yükseldiği cadde ve sokaklarda Soma'da yaşanan üzücü olayın ardından sessizlik hakim oldu. İşletmelerin 2 gün kapalı kalacağı belirtildi. Açılış ve kutlamaların iptal edildiği ilçede kapılarını yas için kapatan işletmelerin önündeki tabelalara 'Başımız sağ olsun' mesajının yanı sıra kapalı kalma nedenleri İngilizce olarak belirtilip, gelenlere de sözlü olarak anlatıldı.
Pasha Club'ın sahibi Zeynel Kılınç "Soma'da yaşanan faciadan dolayı öncelikle çok üzgün olduğumuzu belirtip, hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Halen kurtarılmayı bekleyen tüm işçi kardeşlerimizin ise sağlıklı bir şekilde çıkarılmalarını temennimizdir. Tüm Türkiye gibi bizlerde bu yasa ortak olduk ve işletmelerimizi kapattık. Yabancı turistlerde acımıza ortak oldu ve bu durumu anlayışla karşıladılar" dedi.

OU (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)