MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde beklenen fırtına, etkisini göstermeye başladı. Açık denizde fırtınaya yakalanan balıkçı tekneleri, batmamak için yakındaki adaların koylarına sığındı.
Muğla Valiliği’nin vatandaşları önlem almaları için uyardığı fırtına, bugün öğle saatlerinde Bodrum’da etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Açık denizde 4 metreyi aşan dalgalar nedeniyle Turgutreis ve Yalıkavak açıklarında avlanan balıkçı tekneleri batma tehlikesi atlattı. Balıkçılar, yakındaki adaların koylarına sığınıp fırtınanın dinmesini beklemeye başladı.
Fırtına, Bitez, Ortakent- Yahşi ve Turgutreis beldelerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Sahile yakın yerlerdeki kafeterya, restoran ve işyerleri lodos fırtınası nedeniyle açılamadı. Sahildeki bazı malzemeler denize sürüklendi. Liman ve balıkçı barınaklarında tekne sahiplerinin önlem alması için anonslar yapıldı. Fırtına, elektrik ve iletişim hatlarına da zarar verdi. Ayrıca, bazı işyerlerinin tabelaları söküldü, ağaçlar devrildi. Güllük’ten aldıkları kuru yükü İsrail’e götüren gemiler, çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu. Lodos fırtınasının cuma akşamından itibaren yerini sağanak yağışa bırakacağı belirtildi.