Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, makilik alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, otellere 50 metre kala güçlükle söndürüldü.
Haremtan Burnu, Değirmenaltı Mevkisi'ndeki makilik alanda, bugün saat 16.00 sıralarında, yangın çıktı. Atılan sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangında alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılıp, Gümbet İskelesi yönüne doğru yöneldi. Yakındaki dört yıldızlı otellere 50 metre kadar yaklaşan alevler korkuttu.
Yangına, ilk müdahaleyi, çevredeki otellerde çalışanlar ve tekne sahipleri çalı, çırpı ve kovalarla bu taşıyarak yaptı. Bölgeye sevk edilen Bodrum Belediyesi'ne ait 4 itfaiye aracı, Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne ait iki arazöz ile Sadettin Uslu liderliğindeki sekiz kişilik AKUT ekibinin de ulaşmasıyla, sk sık rüzgar nedeniyle yön değiştiren alevler yaklaşık 1 saatlik bir çaba sonucunda söndürüldü.
İlk belirlemelere göre 3 hektarlık alan küle döndü. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri bileğinden yaralandı. Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, yangın mevsiminin geldiğine dikkati çekerek, "Rüzgar da olunca bir sigara izmariti yangına sebebiyet verip, böyle korkulu anlar yaşanmasına neden olabiliyor. Küçük bir ihmal yüzlerce kişiyi tedirgin edebiliyor. Önümüzdeki haftadan itibaren bölgemizde iki yangın söndürme uçağı ile bir helikopteri konuşlandıracağız. Yangını çıkış nedeni ise araştırıyoruz" dedi.

NK(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)