MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, 'İnternetime Dokunma' adı altında oturma eylemi düzenlendi.
Bodrum Gezi Dayanışması Platformu, tarafından Belediye Meydanı’nda düzenlenen eyleme yaklaşık 80 kişi katıldı. 'İnternetime Dokunma' ve 'Hükümet İstifa' pankartları açıp, 'Ya internet ya kıyamet', 'Sansürü diktatör uygular', 'Özgürlüklerimize dokundurtmayız', 'Haber alma hakkımız engellenemez', 'Devlet sansürü sizi gerçekten korur', 'İnternetiniz İslami usullere göre kesilmektedir', 'Diktatör internetini yerim diyor' ve 'Sansür ne Ayol' yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık 'Sansüre karşı omuz omuza' sloganları attı.
BREZİLYALI EYLEMCİDEN DESTEK
Eyleme 18 yıldır Bodrum’da yaşayan 38 yaşındaki Brezilyalı Damian Uzun, 3 yaşındaki oğlu Salvador Ali ile birlikte katılarak destek verdi. "Düşüncemizi özgürce söylemekten korkar hale geldik" diyen Uzun, "Birileri çalıp, çırptığı için başka birileri daha çok çalışmak zorunda kalıyor. Hiçbir demokratik ülkede insanların bilgiye, habere ulaşma özgürlüğü engellenemez kısıtlanamaz. Kısıtlanabilecek unsurlar vatandaşları korumak amacı ile yasalarla belirlenebilir. özgürlüklerin gittikçe kısıtlandığını görüyorum ve gerçekten bu güzel ülke adına üzülüyorum, umarım bu yanlışlardan en kısa zamanda dönülür. Böyle giderse Türkiye’nin Cezayir’den, Afrika’dan, Brezilya’dan farkı kalmayacak" dedi.
Bodrum Gezi Dayanışması Platformu adına açıklama yapan Egemen Öztürgene ise "AKP iktidarının yarattığı korku krallığının bir getirisi olan yandaş medya gücünüde arkasına alarak ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye devam etmektedir. Bununla da yetinmeyip internet ortamındaki özgür paylaşımlardan rahatsız olarak Torba Yasa’ya eklemek istedikleri çeşitleri yönetmelik değişiklikleriyle sansürcü bir düzenleme yapmak istemiştir. Bu demokrasi anlayışı değil, diktatörlük hevesinde oluşlarının göstergesidir. Bu yüzden sessiz ve tepkisiz kalmayacağız, internet özgürlüğümüzü kaptırmayacağız" diye konuştu. Grup, yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.