MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gürece ve İslamhaneleri köylerinde 3 gün içerisinde 8 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi, hayvanseverleri isyan ettirdi.
Bodrum’a bağlı Gürece ile İslamhaneleri köylerinde son 3 gün içerisinde sahipli 8 köpek zehirlenerek öldürülürken, hayvanseverler tarafından veterinere götürülen 3 köpek de son anda kurtarıldı.
Zehirlenerek öldürülen 8 köpekten birinin sahibi olan sanatçı ve yazar Nidra Zabçı, "Daha önce saçmalı tüfekle vurulan köpeğim Benekli’den sonra Zeytin’i de zehirlemişler. Veterinere götürene kadar yolda öldü. Veteriner 'Organik fosfat zehirlenmesi olabilir' dedi. Yollara kıyma içerisinde zehir saçıyorlar. Kapı kapı dolaşıp hayvan sahiplerini uyardım. Bunları yapan insan olamaz. Bodrum’daki kedi ve köpek katliamları için müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Hayvanların canına kıyanların mutlaka bulunup cezalandırılması gerekir" dedi.
Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ise, "Geçen hafta yaşanan kedi vahşetinin ardından bu haftaki zehirlenmeler tüm uyarılara rağmen tedbir alınmadığını gösteriyor. Bunları yapanlar ellerinde av tüfeği, zehir ya da bıçakla katliamlara devam ediyor" diye konuştu.