Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki hayvan dostu,  5 yıldızlı İsis Otel'de kedi ve köpekleri ile konaklamaya gelen turistler için tüm hazırlıklar yapıldı. Daha önce hayvan dostu Delfi Otel'den sonra, İsis Otel de uluslararası tur operatörleri ve seyahat acenteları tarafından 'Hayvan Dostu Oteller' listesine kabul edildi.
Bodrum İlçesi'ndeki hayvan dostu otellerin sayısı ikiye çıktı. Gümbet Mevkii'ndeki 5 yıldızlı bin yataklı İsis Otel'de kedi ve köpekleri ile tatile gelenleri kabul edilmeye başlandı. Bu yılın ilk hayvan konuğu 7 yaşındaki retriever cinsi 'Sultan' adlı dişi köpek oldu. Ankara'dan tatile gelen ailenin köpeği 'Sultan', otel personeli ve turistlerin de sevgilisi haline geldi.
Otelde ikiye yıldır kedi, köpek, kuş türü hayvanları konukları ile birlikte kabul etmeye başladıklarını ve hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirten Satış ve Pazarlama Müdürü Gonca Alemdar, otele gelecek kedi ve köpek türü hayvanların kimlik kartları ile aşı kartlarının bulunmasının yeterli olduğunu söyledi. Gonca Alemdar şöyle dedi:
"Yaklaşık ikiye yıldır kedi ve köpekleri ile gelen konuklarımızı çok rahatlıkla otelimizde konuk ediyoruz. Avrupa'nın önemli tur operatörleri ve seyahat acentaları tarafından hayvandostu oteller arasında Bodrum'da gösterilen ilk otel olma özelliğini kazanmaktan dolayı çok mutluyuz. Konuklarımızın ve onlarla birlikte gelen hayvanların rahatlığı ve sağlığı için veteriner hizmetleri dahil her türlü desteği veriyoruz."
SAYININ ARTMASI TURİZM AÇISINDAN OLUMLU
Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt da turizmde rakip ülkeler arasında yer alan İtalya'nın Roma kentinde 180, Floransa'da ise 200'e yakın hayvan dostu otel bulunduğunu belirterek, hayvan dostu otel sayısının artmasının Türk turizmi açısından olumlu sonuçlar vereceğini vurguladı. Özyurt şöyle konuştu:
"BODER olarak biz de bu konuda bir envanter ve araştırma çalışması yaparak çocuk, engelli, çevre ve hayvan dostu otellerin sayısının hızla artmasını sağlayacağız, turizmde alternatif olanaklar üretmediğiniz takdirde rekabet şansınız da azalıyor. Bu nedenle hayvan dostu otel olarak ilk adımlarını atan bu turistik tesis işletmecilerimizi kutluyorum."

YA(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)