MUĞLA'nın Bodrum İlçesi’nde son 10 yılda yaptığı defilelerle adından sıkça söz ettiren modacı Aybüke Baran, bu kez Yalıkavak’ta 'Mustafa Kemal ve Cumhuriyet Kadını' adıyla defile düzenledi.
Bugüne kadar Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski Müdürü Oğuz Alpözen tarafından, müzenin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımına katkıda bulunması nedeniyle 'Artemis' ve 'Şövalye' unvanı verilen, 30 ülkede eserlerini sergileyen ünlü modacı Aybüke Baran, Cumhuriyet'in 90’ıncı yıl kutlamaları çerçevesinde Yalıkavak Belediyesi’nin desteğiyle Atatürk Meydanı’nda defile yaptı. Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan, meclis üyeleri ve yaklaşık 3 bin 500 kişinin izlediği defileyi Şafak Fişek Ajansı’ndan Türkiye Mankenler Kraliçesi 2004 yılı ikincisi Pınar İnce, 2005 yılı ikincisi Mine Postacı, 2013 yılı ikincisi Bircan Birinci ile Güneş Gökseloğlu, Merve Özdemir, Yeliz Çetinkaya, Tuğba Eminç, Atike Eminç, Beste Taşdelen ve Gökçe Üstgül sundu.
Defilede, Baran’ın son bir yılda yaptığı ve Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Anadolu’nun köylerinde, kentlerinde Anadolu kadınının günlük yaşamında, gündüz ve gece, özel günlerde giydiği el dokuması kumaşlardan ve şile bezi üzerine dantel işlemeli, boncuk, altın, gümüş, bakır objeler ve takılarla süslü 60 kıyafet tanıtıldı.
Defilenin sonunda Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrakları ile sahneye çıkan Aybüke Baran ve mankenler dakikalarca alkışlandı. Çalınan 10'uncu Yıl Marşı’nı, Atatürk Meydanı’nı dolduranlar hep bir ağızdan söyledi. Defile havai fişek gösterisi ile sona erdi.