Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl açılan bir turistik tesiste konaklamaya gelen her müşteriye çam fidanı armağan ediliyor. Tatilcileri fidan ve isimlerine düzenlenen TEMA sertifikaları ile karşılayan tesis yöneticileri, bir yıl içinde 20 bin fidan dikme hedefinde olduklarını belirtti. Kampanya kapsamında toplanan fidanların İzmir'in Urla İlçesi'nde toprakla buluşacağı belirtildi.
Akyarlar Mahallesi'nde bu yıl hizmete giren Club Mavi Hotels& Suits isimli turistik tesis, TEMA Vakfı ve Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliğine gitti. 'Club Mavi'de bir hafta tatil doğada bir ömür' sloganıyla başlatılan uygulamada, tesiste bir hafta konaklamaya gelen tüm yerli ve yabancı turistlere, çam fidanı armağan ediliyor. Kampanyanın üzerinden geçen iki hafta boyunca 500'ü yabancı 900 turist, çam fidanları ve isimlerine hazırlanan sertifikalara kavuştu.
URLA'DA ORMAN OLUŞTURULACAK
İzmir'in Urla ilçesine bağlı Kadıovacık Mevkisi'nde ayrılan 50 dönümlük araziye sezon sonuna kadar en az 20 bin fidan dikmeyi planladıklarını belirten otelin Genel Müdürü Cenk Yalçın şunları söyledi:
"Denizi kirlenen, ormanları yanarak çölleşen bir ülkede turizm yapılmasının mümkün olmadığı bilincindeyiz. Bu nedenle tatile gelen yerli ve yabancı konuklarımıza isimlerine dikilecek fidan sürprizi yaparak onları mutlu ederken, yanan alanlarımızın da yeniden yeşermesine katkıda bulunmak istedik. Bu kampanyayı önümüzdeki yıldan itibaren hem Urla'da hem de Bodrum'daki alanlarda, üstelik turistlerin fidanlarını kendilerinin dikmelerini sağlayarak geleneksel hale getireceğiz. Bu yıl için konaklayan turistlerimizin adına Urla'daki hatıra ormanında isimleri de yanlarına yazılarak fidanların dikimini sağlıyoruz. Hedefimiz 5 yılda en az yüz bin fidan dikmek." 
TATİLCİLER MEMNUN
Samsun'dan eşi Önder Yalçınsayar ile birlikte iki haftalığına tatile gelen Başhemşire Sevilay Yalçınsayar uygulamanın kendilerini sevindirdiğini belirterek şöyle dedi:
"Bodrum'u çok seviyoruz. Tatil için geldiğimiz ilk gün odalarımıza yerleştikten sonra yöneticilerin bizlere çam fidanı ve TEMA sertifikalarını vermeleri hayatımızın en güzel sürprizlerinden biri oldu. Artık tatilde bile birer dikili ağacımız var. Çocuğumuz olmuş kadar sevindik. Umarım bu veya buna benzer fikirler diğer turistik tesis ve kurumlara da örnek olur." 
Hollanda'nın Tarnavskue kentinden on günlüğüne tatile gelen 32 yaşındaki Karolina Czernekae de duygularını şöyle paylaştı:
"Tatil için ilk kez geldiğim Bodrum'da, otelde böyle bir hediye verildiğini duyunca çok sevindim. Adımıza dikilecek fidanların, her yıl daha da çölleşen dünyada ormana dönüşecek olması gerçekten çok güzel bir fikir. Gelecek yıl yine buraya tatile geleceğim, bu kez fidanımı kendi ellerimle dikeceğim."

FOTOĞRAFLI