Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Denizde ve havada dev Türk bayrağı açılırken, gösterileri izleyen yerli ve yabancı turistleri hayran kaldı.
Sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenin ardından öğlende başlayan Zafer Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Torba Koyu'ndaki bin 300 yerli ve yabancı turistin konakladığı Kervansaray Otel'in eğlence müdürü Sinan Kılıç öncülüğünde; 40 animatör ve su sporları çalışanının organize ettiği gösteride, jet skiler dev Türk bayrakları ve Atatürk bayrağı ile gösteri yaptı.
YABANCI TURİSTLER HAYRAN KALDI
Aralarında turistlerin de bulunduğu grup, denizin ortasında 60 metrekarelik dev Türk bayrağını açtı. Parasailing botunun çektiği paraşüte binen Mehmet Kaya da 130 metre yükseklikte dev Türk bayrağı ile birlikte uçuş gerçekleştirdi. Havuz başlarındaki Hollandalı, Belçikalı, İngiliz, Alman ve Türk turistler gösterileri, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keyif içinde izledi.
Kervansaray Otel Genel Müdürü Hasan Hüseyin Fındık, "Türk milletinin, milli bir devletin temellerini attığı ve Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri 30 Ağustos 1922'de bozguna uğrattığı Zafer günümüzde, bu önemli bayramı yerli ve yabancı konuklarımızla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu coşku tüm Türkiye'ye armağan olsun. Bugün kutsal vatan topraklarına göz dikenlerin umutlarının söndüğü ve Türk tarihinin altın harflerle yazıldığı gündür" dedi.

FOTOĞRAFLI