Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da birçok otel ve tatil köyü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel etkinlikler düzenledi. Tatilcilerin yanı sıra yabancılar da etkinlikleri yoğun ilgi gösterdi.
Torba'daki Işıl Club Bodrum Tatil Köyü'ndeki etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Tatil Köyü'nün animasyon ekibinin başını çektiği, diğer personelin de aralarında bulunduğu 35 kişi, gece için 3 hafta süren hazırlık yaptı. Düzenlenen gösteride Anadolu'nun işgali, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin Kuruluşu canlandırıldı. Özel olarak hazırlanan dekor ve kostümler ile sinevizyon gösterisiyle desteklenen programı Belçikalı, Alman, Fransız, Rus turistler ile Avrupa'dan gelen gurbetçilerin bulunduğu 900 kişilik grup, heyecanla izlendi.
YABANCI TURİSTLER UZUN SÜRE ALKIŞLADI
Ulu Önder'i canlandıran animasyon şefi Cenk Canıtez, 10'uncu Yıl Nutku'nu da Atatürk'ün sesini taklit ederek okudu. Atatürk'ün Kocatepe siluetinin yer aldığı demir pano yakıldı. Siluetin alevler içindeki görüntüsüyle birlikte havai fişek gösterisi düzenlendi. Gösterinin sonunda dansçıların ellerinde Türk bayrakları ile taşıdığı Atatürk imzalı 'Peace At Home Peace İn The World' yani Yurtta Barış Dünyada Barış sözü yabancı turistlerce uzun süre alkışlandı.
'BU ZAFERLE GURUR DUYUYORUZ'
Birçok yerli ve yabancı turistin sırf zafer kutlamalarının gerçekleştirileceği hafta özellikle rezervasyon yaptırdıklarını belirten animasyon şefi Cenk Canıtez, "İyi ki Ulu Önder Atatürk'ümüz vardı. İyi ki böyle bir zaferimiz var. Bu zaferle gurur duyuyoruz. Ülkemizin ve halkın içinde bulunduğu bütün yokluk ve güçlüklere rağmen Ulu Önder Atatürk'ün öncülüğünde kazanılan büyük zaferin kutlamalarını bu yıl 10'uncu kez tesisimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Yerli turistlerin coşkusuna tatil yapan yabancı konuklarımızın da coşku ile katılması bizleri mutlu etti. Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak için kazanılan zaferin anlam ve önemini gelecek tüm nesillere aktaracağız. Çünkü Türk tarihinin dönüm noktası olan bu zafer, ulusal varlığımızı yok etmek ve ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı verilen en önemli tarihi bir cevap olmuştur" dedi.
Birlikte söylenen 10'uncu Yıl Marşı ve havai fişek gösterisinin ardından gösteri sona erdi.

FOTOĞRAFLI