MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Belediye ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı Mehmet Kocadon (CHP) tarafından davet edilen Çinli tur operatörleri turizmcilerle görüştü incelemelerde bulundu.
BOYTAV’ın Çin’de yaptığı tanıtım çalışmaları sırasında Kocadon tarafından Bodrum’a davet edilen seyahat acentası Impremession China Travel Service Genel Müdürü Paul Zhang ve ekibi, Çin’le çalışan Fransız seyahat acentası Mavera Tours Genel Müdürü Mehmet Aşıkoğlu ve Öz Palmira Seyahat Acentası Sahibi Nadir Tekecik Bodrum’a geldi. Seyahat acenteleri yetkilileri ve turizmcilerle görüşen konuklar İçmeler’deki tersaneler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro ve Myndos Kapısı’nda incelemelerde bulundu, Bodrum Deniz Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı.
Impremession China Travel Genel Müdürü Paul Zhang Bodrum’un Çin’de daha çok tanınması için etkin reklam faaliyetlerine devam edilmesi gerektiğini belirterek, "Şanghay’da düzenlenecek turizm fuarında tanıtım çalışmalarını BOYTAV’la yürütebiliriz. Ayrıca kendi sosyal medya platformlarımızda sürekli Bodrum görsellerini paylaşıp, ilçenin daha fazla tanıtılmasına katkı sağlayabiliriz” dedi.
Mavera Tours direktörü Aşıkoğlu, son dakika tatil planı yapan Çinliler’i Bodrum’a yöneltebilecek mavi yolculuk ve paket programlar planladıklarını söyledi.
BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon da 2 yıldan beri Çin’de yaptıkları tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek “Avrupa’da yılda 700 bin Çinli turist tatil yapıyor. Bunun 100 bini Türkiye’ye gelebiliyor. Ne yazık ki Bodrum’a gelen Çinli sayısı çok az. Onların büyük bölümü de restoranlarda veya otellerde çalışan Çinliler. Kış aylarında Çinli gazeteci ve acente yöneticilerini konuk edip ilçemizi en iyi şekilde tanıtarak daha çok Çinli turist gelmesini sağlayacağız” dedi.

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)