MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sadece üç günde Milas- Bodrum Havaalanı'na gelen turist sayısnın 66 bine ulaştığını açıkladı, "Cuma'dan itibaren tatile gelenler 200 bini buldu. Bu rakamlar BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı) olarak gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında yaptığı tanıtımların ne kadar etkili olduğu ortaya çıktı. Sezon daha uzun ve hareketli olacak" dedi.
Geçen cuma gününden itibaren Ramazan Bayramı'yla birlikte 6 gün boyunca İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerden ilçeye 200 bin kişinin geldiği belirtildi. Sadece 3 günlük bayram boyunca 590 uçakla 66 bin kişi ilçeye taşındığı açıklandı. Binlerce kişi ilçedeki cadde, sokak, sahil ve plajlar bayram boyunca tıka basa dolup taşırdı. Bayram sonrası dün (çarşamba) akşamdan itibaren ise ilçeden dönüşler de başladı. İlçeye bağlanan karayolları ve Bodrum- Milas Havaalanı'nda tekrar yoğunluk yaşandı.
Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, "Sadece üç günde Milas- Bodrum havalimanına gelen turist sayısı 66 bin. Cuma'dan itibaren tatil genelinde 200 bini buldu. Bu rakamlar BOTAV olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığı tanıtımların ne kadar etkili olduğu ortaya çıktı. Sezon daha uzun ve hareketli olacak" dedi.
Otel işletmecisi Nur Göktepe, "Bodrumlu turizmciler olarak son yılların en iyi doluluk oranını yakalamayı başardık. Bodrum'daki turistik tesislerin ve hizmet kalitesi ilçeye olan ilgiyi özellikle yerli turizm açısından değerli ve tercih edilir hale getirildi İki mavi bayrağın bulunduğu koydaki otellerde hala yer yok" dedi.

FOTOĞRAFLI