MUĞLA'nın Bodrum ve Milas İlçesi'ne bağlı mahalle ve köylerde 4'er saatlik aralıklarla yaşanan elektrik kesintisi tepki çekti. Ana santrallerde bakım yapıldığı için kesintinin yaşandığını belirten Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, "Kesintiler bir gün önce ve bugün belediyeler tarafından duyurulurdu. Ana santrallerde büyük bir bakım gereği kesintiler yaşanıyor, yöresel bir arıza değil" dedi.
Ana santrallerdeki bakım çalışmaları nedeniyle ilçede elektrik kesintilerin yaşandığı belirtilirken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 4 saattir karanlıkta kalan Meşelik köylüleri ise çareyi birbirlerinin evlerine gitmekte buldu. Köylülerden iki çocuk, 4 torun sahibi olan 78 yaşındaki Fehime Özkan, "21. yüzyılda mum ışığına mahkum olduk. Bu çağda uzun süren elektrik kesintileri hayatımızı felç etti. Hava çok soğuk bir çok kişi ısınmada elektrik kullanıyor. Birçok kişi elektrik ile ısınıyordu. Onlarca köy ve mahalle elektriksiz kalınca ve çare bulamayınca telefonlara sarılıp AYDEM'i aradık. Ancak kurumun hiçbir telefonuna ulaşmak mümkün olmadı. Bu çağda insanları karanlığa ve mum ışığına mahkum etmek ne kadar doğru bilinmez, Muğla'ya yapılmak istenen 4. Elektrik santrali ile ilgisi olabilir mi bilinmez" dedi.
KAYMAKAM GÖDEKMERDAN, KESİNTİ DUYURULDU
Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, 4'er saatlik olarak mahalle ve köylerde dönüşümlü yapılan elektrik kesintileri ile ilgili olarak bir gün önceden ve bugün belediyeler tarafından gerekli duyuruların yapıldığını belirtti. Gödekmerdan, "Kesintiler bir gün önce ve bugün belediyeler tarafından duyurulurdu. Ana santrallerde büyük bir bakım gereği kesintiler yaşanıyor yöresel bir arıza değil, uygulamanın ne kadar süreceği de belli değil" dedi.
Öte yandan; Çalışmaların bitiş zamanı hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, AYDEM'in telefonlarına ulaşılamadı. AYDEM'in internet sitesinden Muğla ili planlı elektrik kesintileri sayfasının Bodrum ve Milas bölümündeki 'Bu bölgemizde planlı kesinti bulunmamaktadır' yazısı dikkat çekti.