MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Tuzla Sulak Alanı, Anadolu’nun iç bölgelerinde havanın soğuması nedeniyle göçmen kuşların akınına uğradı. Sulak alan adeta kuş cennetine döndü, yerli ve yabancı hayvanseverler de sulak alandaki güzelliği görmek için bölgeye koştu.
Bodrum’a 15 kilometre uzaklıktaki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı’na akın eden onlarca kuş türü, renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl erken gelen ve konaklama sürelerini uzatan flamingoların yanı sıra, pelikan, balıkçıl, karabatak, kaşıkçı, uzun bacak, kılıçgaca ve ördekler de sulak alanın üzerini doldurdu. Tuzla sulak alanındaki onlarca flamingonun yanında konaklayan pelikan sayısı da yüzü aştı.
'TURİSTLER GÖRMEDEN GEÇMİYOR'
Hafta sonunda kuş gözlemcileri ve doğa severlerle düzenledikleri turda sulak alan üzerinde inceleme yaptıklarını belirten kuş gözlemcisi ve profesyonel tur rehberi Leyla Topal şunları söyledi:
"Bundan birkaç yıl önceye kadar etrafındaki aşırı yapılaşma ve derelerdeki atıklar nedeniyle sulak alan can çekişmeye başlamıştı. Ancak bu yıl alınan koruma tedbirleri ve iç bölgelerde havanın soğuması üzerine son iki hafta içinde sulak alan adeta kuşların akınına uğradı. Burası bir kuş cenneti haline geldi. Kışın az da olsa Kuşadası, Marmaris, Bodrum ve Fethiye’ye gelen turistler artık mutlaka çıktıkları turda sulak alana gelip burada bu doğal güzelliği görmeden geçmiyor. Amacımız bu sulak alandaki 60’a yakın kuş ve 50’ye yakın balık türünün korunarak doğal cennetin yaşamasını sağlamak."